|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
samirasu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Şub 2017 Saat 18:11 |
Hocam kızım 4,5 yaşında 19 kilo. Ateş titreme,eklem ağrısı,karın ağrısı,yoğun gaz geyirme şikayetlerinin 4. gününde şiddetli öksürük köpüklü beyaz balgam hapşırma burun tıkanıklığı,dilde beyaz tabaka eklenince kan idrar tahlili aldık. İdrarda tüm değerler normal, kanda
CRP 23 WBC 4,46 %M 16,1 RBC 3,78 HGB 11 HCT 32,3 Bu değerler referans aralığı dışında. Doktor CRP değerini baz alarak antibiyotik yazdı. Hocam akşamdan beridir eski konuları okuyorum aratıyorum kan değerlerini yorumlarsanız çok sevinirim. CRP değeri normalin çok üstünde antibiyotiği kullanalım mı? |
|
![]() |
|
samirasu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam wbc değeri düşük ama CRP değeri normalin çok üstünde olunca kanda enfeksiyon var denildi ve dün akşam bu sabah antibiyotik verdik. CRP değerini yorumlarsanız memnun olurum. Antibiyotik şuruba devam etmeli miyiz bırakmalı mıyız? 😔 Hocam birde günde yarım ölçek alerji şurubu verdi doktor. Kızımın cildi çok hassas gözleri kızarmıştı ve burnu kaşınıyordu onu kullanmalı mıyım acaba 😔
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118018 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turk doktorlari DER!! Dunyada bu aptalligi bir tek Turk doktorlari, sirf Antibiyotik yazabilmek icin yaparlar.. CRP; her turlu hucre yikiminda yukselir.. Turkiye'de SAHTEKAR doktor ve SAHTEKAR Laboratuvarlar, KASTEN; 1- Kalp krizlerindeki "Referans araligi" olan: 0-3 degerini kullanirlar.. 2- Halbuki; Enfeksiyonlarda; bu Referans araligi: 40-200mg/L dir.. 3- WBC:4,46 olmasi VIRAL bir hastaligi isaret eder.. AMA sirf Grip teshis etmemek icin, bu CRP sahtekarligi ile Halki aldatirlar, her kese, bol keseden Antibiyotik yazarlar.. Domuz gibi biliyorlar, bir defa Antibiyotik kullanildimi; nasil halkin doktorlara abone olacaklarini.. Yoksa, niye bu kadar inatla, Antibiyotik sevdalisi oluyorlar saniyorsunuz?? Allerji surubu vermesi, akintinin koyulasip, "hiriltilarin" ortaya cikmasi icindir.. Ondan sonra da; yok:Astim, Yok Bronsit, caniniza okuyacaklar.. SAKIN verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.. sadece: Limonlu bal,Serum fiz ve ColdMix kullanin. Cok okumaniz lazim... COOOOOK Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Şub 2017 Saat 20:59 |
|
![]() |
|
Hocam yıllardır okuyorum sizin vesilenizle bu yaşına kadar kullanmadık antibiyotik. İlk defa bu kış titreme eşlik edince ateşe ve yanısıra karın ağrısı olunca hiç bilmediğimiz CRP değeri tedirgin etti. 😔Antibiyotikten İki ölçek vermiş oldum o da hemen ishal yaptı. Yoğurt yediriyorum şimdi. Antibiyotiğe başlanınca yarıda bırakılmaz gibi bir efsanede var.sanırım gerçeklik payı yoktur. Teşekkür ederim hocam iyi ki varsınız
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118018 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
IKI durum var... 1- Hakikaten, antibiyotik gereken bir hastalikta, antibiyotik kesilirse, kalan bakteriler daha direncli hale gelebilirler.. 2- Griplerde, (yani; aynen sizdeki gibi) zaten direnc kazanabilecek bir bakteri yokken, istediginiz zaman kesin, hicbir zarar olmaz... CRP'yi; Enfeksiyonlarda, HICBIR zaman dikkate almayin. Umarim , anlatabildim.
|
|
![]() |
|
Çok iyi anladım kadir hocam. Hocam peki çocuk öksürüp balgam söküyor ve yutuyor bu durum vücuduna zarar verir mi yoksa kendiliğinden dışarı mı atılır? Sevgiler...Teşekkürler
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kendi mali!!! Niye zararli olsun??? Sindirim sisteminde emilir, ve tekrar balgam yapiminda veya protein nerede gerekiyorsa orada kullanilir... Disari filan da atilmaz.. Bazen kaka icinde gorulenler, balgam degil, kalin barsak ifrazatidir.. Siz ne bakarsiniz Turk cocuk doktorlarina!! Onlar "uydurmanin" ustadlaridirlar.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Şub 2017 Saat 19:33 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|