Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Atopik dermatit mi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAtopik dermatit mi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asdes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asdes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Atopik dermatit mi
    Gönderim Zamanı: 01 Ara 2017 Saat 02:09

Merhaba kadir bey. Daha once kizimin gecmeyen oksurugu ile ilgili soru sormustum size. Hala gecmedi ozellikle gece emdikten sonra tutuyor. Ben coldmix ve tuzlu suya devam ediyorum. Zamanla gececegini umut ediyorum.
Asil soruma gelirsek. Kizim dogdugundan beri kol bacak ve gogus kisminda yaralar cikiyordu. 10 kurus kadar yuvarlak etrafi cizgi seklinde belirgin pul pul ve kasintili. Dr goturdum atopik dermatit dedi birsuru ilac verdi ama kullanmadim. Her yara ciktiginda anne sutu surdum iki uc gune iyilesti fakat baska yerinde cikti. Deniz suyu iyi gelir dediler yazin bol bol denize goturduk. Hatta damacanayla su getirdik denizden. Her firsatta o suyla yikadim. Tesadufmu yoksa gercekten iyimi geldi bilmiyorum ama denize gittigimizden beri yani yaklasik 4 aydir yara cikmiyor. Son zamanda yanaklarinda kirmizi puturlu noktalar olustu. Kasinti yok. Yazdan kalma deniz suyum var. Acaba o su bekledigi icin mikrop uremismidir. Kullansam ise yararmi yoksa hic suyla falan ugrasmadan ultralan pomatmi alayim.
Birde daha oncekilerle suan cikan puturler farkli.  Bunlarin hepsi atopik dermatitmidir.
Esimde ileri derecede egzama var kanli yara seklinde. Ultralan oda kullanabilirmi. Acik yaraya zarari olurmu.
Fazla soru sordum kusura bakmayin.
Hayirli gunler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118071
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2017 Saat 03:56
Deniz suyunda mikrop uremez, kullanabilirsiniz..
Resim gonderin.  
Yukarı Dön
asdes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asdes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2017 Saat 14:50
https://i.hizliresim.com/2E3aB2.jpg
https://i.hizliresim.com/jQO6mL.jpg
 Kadir bey resim yukledim aciliyordur umarim. 
Birde deniz suyunu kullanabilirsiniz dediginizden, tedavi edici ozelligi oldugunu cikarabilirmiyiz? Cunku ben tesadufmu oldu yoksa gercekten deniz iyi geldigi icinmi yaralari gecti emin degilim. 
Yukarı Dön
asdes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asdes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2017 Saat 15:02
Birde eklemek istiyorum cocugu serin tutuyorum. 20 derece civari evimiz genelde. Atlet ve bir kat uzun kollu penye ile duruyor. Gecedee ayni sekilde uyuyor. Birde cok steril bakmiyorum vucudu mikroba bagisiklik kazansin diye. Yanlismi yapiyorum dogrumu bilemedim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2017 Saat 19:57
Bunlar; "Milia" denilen ve bazi cocuklarda gorulebilen dokuntulerdir. Hicbir onemleri yoktur, hicbir tedavi
de gerekmez..

Deniz suyu, icindeki TUZ konsantrasyonu ile iyi geliyor... 
Temiz bakin, ASLA steril bakmayin, ve en muhimi; bu hususta, Turk cocuk doktorlarin hicbir dediklerine
inanmayin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Ara 2017 Saat 20:00
Yukarı Dön
Desire Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Desire Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2017 Saat 20:43
Merhaba hocam size ayni konuda soru soracaktimfotoğrafları görünce burdan yazmanin daha uygun olduguna karar versim oğlum 1 yaşında ve tabanlarında aynı sivilce benzeri sıkıntılar var tedavisi olmadığını söylemiştiniz büyüdükçe geçer mi merak ettim sürekli insanlar yanakları hakkında soru soruyor.

Desire
Yukarı Dön
asdes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asdes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2017 Saat 20:49
Tesekkur ederim kadir bey. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2017 Saat 04:29
Desire:
Olayi hatirlamiyorum, resim gonderebilirmisiniz??
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.