Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geçemeyen pişik ve yeşil kaka
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeçemeyen pişik ve yeşil kaka

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yagmurb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 460
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagmurb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: geçemeyen pişik ve yeşil kaka
    Gönderim Zamanı: 12 Tem 2017 Saat 10:04

merhaba

kızım 8 aylık ve geçen hafta bel kısmında kızarıklıkla başlıyan pişik için sağlık ocağına gittiğimizde bez alerjisi olduğunu bezi değiştirmemizi söyledi ve 3 tane krem yazdı birisi fujidin antibiyotikli kortizonlu kremdi 4 gündür kullanıyorum birde günlük kullanım için sudocrem aldım pişiği bel bölgesinde söndü ancak izi kaldı ve kolları bacaklarıda kırmızı benekli oldu isilikmi sinek ısırığımı mantarmı bilemiyorum pişiğimi yayıldı ne yapmalıyım bu antibiyotikli kremdende korkuyorum zararı olurmu daha süreyimmi altını bir haftadır hiç bağlamadım sürekli temizliyor kuruluyorum.  yardım lütfen bilmeden çocuğa zarar vermekte istemiyorum. pişik mantara çevirirse yayılır diye yazıyor internette diğer yerlerde yol kollarda bacaklarda var bel bölgesi sönmeye başladı ama izi kaldı daha tam geçmedi.  hocam birde 3 gündür yeşil kaka geliyor. sık değil günde bir yapıyor ama karnı şiş gaz çıkartıyor bol bol. ek gıdayı 1 haftadır pişiği geçsin diye kesmiştim sadece süt alıyor yeşil kaka korkuttu

Düzenleyen yagmurb - 12 Tem 2017 Saat 14:34
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118053
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2017 Saat 18:53
Bez ile alakasi YOK!!   Olsa; bezin temas ettigi; HER YERINDE olurdu..
Bezin, bel kismina denk gelen, plastik kismi asiri terletme ile, tahris etmis.. SADECE; gunde:2x1 Hipokort
krem surun..
Ayrica da; bu ne bicim Allerji ki; Antibiyotikli krem veriyor.. Uyanik ya!!!! Akli sira, "hangisi iyi gelirse"
hesabi her kremden bir tane yaziyor!!

Yesil kaka; COK yedigi icin oluyor.. Inanmazsaniz, kilosuna bakin.. Fazlasi varsa, cok yedigindendir, bir
hastalik dolayisindan yesil kaka yapiyorsa, kilo kaybi olur.. 
Cok okumaniz gerek coook!

Yukarı Dön
yagmurb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagmurb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2017 Saat 09:04
hocam iştahı yerinde ateşide yok grip falan da değil ama yeşil kaka 1 haftadır devam ediyor. çok yemekte yemiyor 3 saatte bir veriyorum ek gıdayıda kestim pişik olduğu için.  pişiği geçsin diye vantilator karşısında 38 derece sıcağa anca direniyor bu defada üşüttükmü acaba diyorum. ama üsütme belirtisi sadece gaz karnında şişlik ve günde bir hatta iki günde bir yaptığı yeşil kaka var ıkınmada yok yapıyor öyle. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2017 Saat 18:52
Kilosuna bakin!! Hastalik olsa, kilo alamaz, kilosu normalin de altinda olurdu!
Kilosu normalden fazla ise; COK YIYOR!!!  
3 saatte, bir "Yeni dogan bebek" beslenir!!! Insaf!!
Yukarı Dön
yagmurb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagmurb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2017 Saat 11:11
Sağlık ocağına bugün götürdük. ayagında 2 tane çıban gibi bişi çıkmıştı su çiçeğinden şüphelendi solüsyon verdi yarın gel bakalım dedi. geçen ay 7200 dü bu ay 7500 kg 64 cnt boy doğum 3,000 kg idi 2700 e düsmüştü  kilo alımıda düşük gibi sanki 15.07.2017 DE 7 .AY TAM DOLDU SEKİZDEN GÜN ALDIK
DOKTOR  8. ay en az yarım kg bi kg alması gerekirdi dedi 

Düzenleyen yagmurb - 17 Tem 2017 Saat 11:31
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2017 Saat 08:27
1- Suciceginde; ilk dokuntu; KARINDA veya SIRTTA baslar... Ayakta en son doker..Kesinlikle Sucicegi degil.
2- Her bebek; dogduktan sonra; 200-300 gram kaybeder ve 20. gun dogum kilosunu tekrar yakalar..
3- Dogumda; 500gram olan eksik: 7. ay bitiminde; 200 grama gerilemis... Daha ne olsun!!
O doktora, cocugunuzun; 3kg dogdugunu bir hatirlatin!!
Olumsuz giden hicbir sey yok, aynen devam...  
Yukarı Dön
yagmurb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagmurb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2017 Saat 14:52
Hocam siz kilosu iyi gidiyor demiştiniz ama dün 9 aylık oldu 200 gr almış dara düssek 100 gr almış:  7700gr suan kilosu geçen ay 7500 gr dı darasız 100 gr dara düssek 7600gr suan kilosu 12. ayda doğumun 3 katı kilo olmalı diyorlar.  son iki aydır kilo alımları çok düsük oldu bu normalmidir. 400 gr lardan 100 gr lara geçtik. halen dişi çıkmadı ama gece huysuzlukları var. iştahı bazen çok iyi bazende hiç yemiyor. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2017 Saat 18:44
3- Dogumda; 500gram olan eksik: 7. ay bitiminde; 200 grama gerilemis... Daha ne olsun!!
O doktora, cocugunuzun; 3kg dogdugunu bir hatirlatin!!
Olumsuz giden hicbir sey yok, aynen devam...  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.