Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - cilek dil ates bogaz agrisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumcilek dil ates bogaz agrisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gulbin masal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gulbin masal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: cilek dil ates bogaz agrisi
    Gönderim Zamanı: 11 Oca 2018 Saat 14:15
 Hocam merhaba,
 3,5 yasinda 16 kilo 100 cm kizim pazartesi aksami ates basladi. ates sonrasi bogaz agrisi sikayeti basladi. oksuruk eslik etti. bogazina  gostermedigi icin bir sey goremedim. ama seyir yuksek atesle devam etti 3 kez 41.6 kulaktan gordum ve calpol pesifen verdim. ates 30 dk icinde dusup hemen terlemeye basladi. bu arada iki kez kustu ve balgamli yapis yapisti kusmugu. bu sabah yine cok fazla terledi. ben de ortup terlemesine izin verdim. uyandiginda hic birseyi yok gibiydi.  oksuruk disinda. ihlamur ilik su veriyorum. serum fiz. cold mix  disinda bisey uygulamiyorum. sorum sudur hocam . dun yuzunde minicik kirmizi noktalar ve dil uzerinde cilek gorunumlu kabarciklar farkettim. agizda koku yok. dilde pas yok. hocam test yaptirmali miyim? dil kipkirmizi ve ustu kabarcik dolu. istahda azalma var agzini acmak istemiyor?

tesekkur ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118056
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2018 Saat 20:19
Bu yasta; Kizil olmaz, ayrica da, Streptokok enfeksiyonu bile olmaz.. Test filan da gerekmez!!
Yuzundeki minicik kirmizi noktalar; kusma sunucu, yuzune kan hucum etmesi ile olusan kilcal damar
catlamalaridir. Tedavi gerekmez, kendiliginden gecerler. 
Grip geciriyor, aynen devam edin. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gulbin masal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2018 Saat 14:57
hocam cok tesekkurler.

grip icin uygulamalara devam ediyorum. hic bir sey yemek istemiyor. sabahtan beri sadece yogurt ve ihlamur icti. ates bi var bi yok oluyor. mudahale etmiyorum. balgamli oksuruk var birun akintisi yok. balgam cikmiyor. bisey yapayim mi? bir de bugun karninin sol tarafi agridigini soyluyor. oyun bile oynamiyor. karnini tutuyor. karninda sertlik yok. en  son dun tuvaletini yapmisti. gaz problemi olabilir mi? ne yapmaliyim hocam?

cok tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118056
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2018 Saat 20:11
Kuvvetli oksuruk ilede karin agrilari olur..
Gaz olsa, karni siser..
Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Cok okumaniz lazim..  
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gulbin masal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2018 Saat 04:15
verdiginiz bilgiler, sabriniz icin tesekkur ederim.

bugun ates yok, simdi uykuda ve nefes alisi duzenli burnu acik karin agrisi da gecti. oksurugu devam ediyor ama artik duzelme evresindeyiz saniyorum.

sizi kizim 1.5 yasinda iken 3. antibiyotik receteye yazikdigi sira buldum. her doktora gidisimiz ant. ile sonlaninca nette arayis icine girip bir sekilde ulastim size. hemen ant birakip grip tedavilerine basladim. bu yila kadar da hic ayni doktora gitmedim. ha doktor arayislarim oldu ama her grip ve atesle esimin panigi ile bulunan yeni doktor da, hic bir emare yok iken ant. verip gonderdi. ki alerji ilaclarini oksuruk suruplarini saymiyorum hocam. hic birini vermeden bu kis bsina kadar geldik. gecen yil krese basladigi icin cok sik hastalaniyor ve siddetli geciyor. bu kis ilk gribimiz de yuksek ates vardi ve esimin zoruyla eski cocuk doktorumuza tekrar gittik. bizi gordugune sasirdi hemen kayitlarina girip "sadece 3 ant kullanmisiz siz daha sonra kullandiniz mi" dedi. kullanmadigimi soyleyince "aferin cok guclu bi cocukmus" dedi  :)
 tabi bundaki kendi hakli gurur ifadesini!!! de saklayamadi. 1.5 yasina dek 3 kez ant!!!
icirdigi ant. ler, demir ilaclari, cinko takviyeleri, grip icin bizi devlet hastanelerine yonlendirmelerini hatirladikca bu kadar vicdansiz kotu niyetli olmasina inanamiyorum.

keske daha durust olabilseler. hic bedelsiz bunca insana isik oldugunuz, doktorlara guvenmememiz gerektigini ogrettiginiz ve cocuklarimizi ilaclara bogmamamizi sagladiginiz icin saygiyla egiliyorum.

iyi ki varsiniz hocam, kiymetli bilgilerinizi her daim okuyorum ve okumaya devam edecegim. tekrar tesekkur ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.