Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 7 gün düşmeyen ateş 40
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum7 gün düşmeyen ateş 40

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dytsem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dytsem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 7 gün düşmeyen ateş 40
    Gönderim Zamanı: 12 Oca 2018 Saat 19:20
Merhaba hocam kuzum 26 aylık. Ücretsiz izin sürem bittiği için işe başlayacağım. Evde bakım yapabilecek kimsemiz olmadığı için kreşe gönderdik. Şu zamana kadar korumacı davranmama rağmen anne sütü etkisiyle belki de hiç ilaç kullanmamıştık. Bir kez 38.5 ateşi olmuştı müdahalesiz geçmişti. İki hafta önce bir gece 39!ateş ve ardındankuru öksürük başladı kıZımda. Genel durumu iştahı neşesi iyi olunca birşey yapmadık bilmiyorum hatalımıydım.
Geçtiğimiz Çarşamba kreşten aldığımda hafif ateş hissettim. Bir saat içinde 40 a çıktı ateşi. Parol verdim 39 a düştü. Her 4 saatte bir bu şekilde yükseldi. Burun akıntısı başladı viral diye düşündüm. Yükselen ateşle birlikte solunumu hızlanıyor öksürüğü devam ediyordu. Pediyatrist bir arkadaşa danıştım muayene etti ciğerler normal genel durum iyi 3 gün takip. 3. Gün sonunda tablo aynı acilde aldık soluğu. Kortizonla düşürdüler ateşi. Ve araştırırken sizi buldum. Ertesi gün akşama kadar baskılanan semptomlarla çocuğum yalancı bir iyileşme yaşadı. Sonunda yine 41 ateş ile acildeydik. Yatış yapıldı. Kan idrar tetkikleri normal ve herhangi enfeksiyon göstergesi olmamasına rağmen novasef ve meşhur kortizon iğnelerini yaptılar 3 gün. Derdimi anlatamadım. Grip de olsa tedavi bundenildi. Dün cıktık hastaneden. Bugün hala halsiz iştahı düşük ancak ateş yükselmedi. Bağırsak florası bozuldu hormon aldı diye çok üzülüyorum. Tekrar ateşlenirse ne yapmamı önerirsiniz tedavi planı doğrumuydu ben mi gereksiz kuruntu yaptım. Bir de tanıya viral Pnömoni demiş uzmanımız. Acil biyokimya idrar dışında hiçbir tetkik yok artı solunum sıkıntısı hırıltı vs yok. Evde de macrol kullanıyoruz.devam etmeli mi kaç gün sonra bırakmalı yada. Çok uzun oldu affınıza sığınıyorum. Selamlar
Wbc 5.5 crp 7.2
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118056
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2018 Saat 19:44
Turkiye'de doktorlarin, ahmak ve sahtekar olduklarini biliyorduk da;
     "....Kortizonla düşürdüler ateşi. ..."  
     ".... meşhur kortizon iğnelerini yaptılar 3 gün. .."

Bu kadar da  SALAK olabileceklerini hic dusunmemistim.. 

Hem: "grip" ve " Viral pnomoni" demek ve hemde Kortizon vermek, o; 10 seneden beri bahsettigim, 
ahmak ve sahtekar nesil doktorlarin, Universitelerde, HOCA olduklarini gosterir.. 
Bu kadar SALAK doktorlari ancak o ahmaklar yetistirebilirler.. 
WBC:5.5 hala ne antiboyotigi!!!  O SALAKLAR , o kortizonlari yapmasa idi cocuk coktan iyilesmisti!!
Hep diyorum...
Turkiyenin SAHTEKAR doktorlari, asla Grip teshis etmezler, etseler bile gene ayni sahtekar ilaclarini
verirler. 
Ne diye gidersinizki bu sahtekarlara!!! 
Kan sayimina tekrar bakin... MONO degeri yuksek ise, Enfeksiyoz Mononukleoz'dur ve 7-10 gun ates yapar.. 
Tedavisi yoktur, zararsizdir, kendiliginden gecer. Onlarin verdigi BUTUN ilaclari HEMEN kesin... 
Eve KACIN ve evde sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin.. 

Yukarı Dön
dytsem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dytsem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2018 Saat 19:52
Devlet hastanesi üstelik burası çaresiz el mahkum ateş 39 un altına çekemediğim ve ilk kez hastalanınca panikledik çok. El mahkum ne derse yaptık. Ama ben yine de pulmocort larını attım çantama vermedim çünkü solunumu normal .Ama dün taburcu diyince kurtulduğumuza şükrettim. Çok istifade ettim bilgilerinizden. Mono değerleri# 0.1 ve %2.5 yetişkin referans aralığı mı bilmiyorum düşük olarak nitelenmiş.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.