Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - egzamalı çocuk için kahvaltı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuegzamalı çocuk için kahvaltı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
musta Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 70
Mesajın Direkt Linki Konu: egzamalı çocuk için kahvaltı
    Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 23:10
Arkadaşlar doktor bugün kızıma egzama teşhisi koydu. Yumurta, domates, bal gibi alerjik yiyecekler yasak en azından belli bir süre.
Kızım kahvaltıda bunların dışında bir tek kaşar yiyor. Ne yapacağımı şaşırdım, Aranızda aynı durumda olan var mı? Varsa öneride bulunabilir mi?

http://b1.lilypie.com/edgXp3.png
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2010 Saat 11:44
1. kızınız kaç aylık
2. egzama hangi bölgede
3.bu ürünleri yediği zaman mı kızarıklıklar ortaya çıkıyor yoksa temas ettiğindemi
4.egzama olan bölgeyi temizlemek için ıslak mendil kullanıyormusunuz?
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
musta Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2010 Saat 16:43
Kızım 28 aylık.
Egzama olmuş olabileceğini düşünüyoruz. Beş gün boyunca alerji yapabilecek gıdaları almayacak.
Bu arada da doktorun verdiği şurubu kullanacak. Doktor beş gün içinde kaşıntı hala devam ederse yine görüşelim dedi.
Eklem yerlerinde, boynunda, gözlerinde kaşıntı var.
Islak mendili poposu dışında kullanmıyorum.

Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2010 Saat 23:15
egzama böyle birşey değildir...güzellik uzmanıyım fakat bir dermatologla çalışmıştım...deri hastalıkları konusunda bilgime güvenirim....(doktordan iyimi bileceğim ama güvenemiyorum böyle abartmalarından dolayı)

heleki gözlerde kaşıntı çok alakasız bir durum...verdiği ilaçla muhtemelen bu sıkıntılar ortadan kalkacaktır...fakat altında alerjiden farklı bir sebep aramak gerek....islik olmadığına eminsiniz dimi...alerji tüm vucutta yaygın kızarıklık olarak kendini gösterir...

menü önersine gelince meyve,ceviz olabilir
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
musta Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2010 Saat 08:16
İlginiz için teşekkürler ama çocuklarda olan egzama büyüklerdekinden farklı. Çoğunlukla geçici oluyor. Yazın sıcakta ortaya çıkıyor. Gözlerde de egzama olur. Eşim yıllardır egzama hastası. Gözlerini yuvarlarından çıkartana kadar kapaklarını kaşıdığını ve kapaklarınnı şiştiğini biliyorum.LOL
Genetik bir hastalık. Benim korkum da bundan kaynaklanıyor. Gelecekte de devam etmesi beslenmesini olumsuz etkiler diye...
Alerji yapabilecek gıdalarla birlikte çıkolata gibi koruyucu maddeler içeren gıdalardan da uzak durması gerekiyor.
Kızım kahvaltı yapmayı çok sever. Beş günlüğüne bile olsa onun bunu yapamayacağını düşünmek beni oldukça üzdü. Önerileriniz için de teşekkür ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.