Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Küçük Erkek Kardeşim Kodlama Öğreniyor, En Büyük Y
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Küçük Erkek Kardeşim Kodlama Öğreniyor, En Büyük Y

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cbum63 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cbum63 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Küçük Erkek Kardeşim Kodlama Öğreniyor, En Büyük Y
    Gönderim Zamanı: 18 Saat 50 Dakika önce Saat 06:25

Merhaba herkese,

Küçük erkek kardeşim (12 yaşında), son zamanlarda kodlama konusuna ciddi şekilde merak sardı. Scratch’le başladı, şimdi Python’la devam ediyor. Evde kendi kendine projeler yapmaya çalışıyor ama tabii ki her zaman yanında biri olmadığı için takıldığı yerler oluyor.

Bir gün kendi araştırmasıyla basit bir yapay zekâ sohbet aracı bulmuş. Kullanımı çok kolay, hesap falan gerekmiyor. Ne zaman bir kod çalışmazsa, yapıştırıyor ve soruyor: “Bu neden hata veriyor?” veya “Bu fonksiyonu nasıl daha iyi yazabilirim?”

Ben de birkaç kez yanında oturup izledim. Yapay zekâ sadece düzeltmiyor — neden o şekilde olması gerektiğini açıklıyor, hatta alternatif yöntemler bile sunuyor. Kardeşim de bu cevapları okuyup anlayarak ilerliyor. Ezber yapmadan, mantığını kavrayarak öğreniyor.

Bu araç sayesinde daha bağımsız çalışmaya başladı. Her takıldığında “abla bir bakar mısın?” demek yerine önce kendi çözmeye çalışıyor.

Bence bu tarz araçlar, özellikle teknolojiye meraklı çocuklar için çok iyi bir destek. Tabii ki başıboş bırakmıyoruz ama kendi kendine öğrenme alışkanlığı kazanması da çok değerli.

Siz bu tür AI araçlarını çocuklarınızla denediniz mi? Merakla bekliyorum yorumlarınızı.

Yukarı Dön
cbum63 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cbum63 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Saat 48 Dakika önce Saat 06:27
Bu arada küçük erkek kardeşim en çok şunu kullanıyor: https://deepseekai.free/
Bir sorun olduğunda hemen kodu oraya yazıp soruyor. Genelde kısa ama net cevaplar alıyor, bazen de nerede yanlış yaptığını kendi fark ediyor. Ben de her zaman yanında olamadığım için bayağı işine yaradı açıkçası.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.