Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Avukat Begüm Tekin
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nafaka artırım davası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumnafaka artırım davası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: nafaka artırım davası
    Gönderim Zamanı: 12 May 2010 Saat 12:24
arkadaşımın okulöncesi çağda 2 çocuğu var 2006'da boşandı, şu an bir başkasıyla evli. boşandıkları tarihte anlaşmalı olarak çocuklara 100'erden 200 tl nafaka bağlandı. 4 yıldır nafaka artırım davası açamıyor. çocukların babası dava açarsa velayet davası açmakla tehdit ediyor. ayrıca avukatlar dava ücreti olarak geçen yıl 600 tl talep etmişler.
- nafaka artırımı neye göre belirleniyor (arkadaşım çalışıyor, çocukların babası ile maaşı yaklaşık aynıdır)
- velayet davası açılırsa karşı tarafın kazanma ihitmali var mıdır?
- mahkeme sonucunda ödenilen avukat ücreti dışında avukatlar taraflardan ücret talep edebiliyor mu?
- avukatsız dava açmak için ne yapmalı?
Yukarı Dön
begümtekin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2010 Saat 14:29
Merhabalar
öncelikle velayet davası gerçekten sıkıntılı bir davadır. Elbetteki karşı tarafın kazanma ihtimali söz konusu. Ancak genel uygulama eğer özel koşullar mevcut değilse ( Annenin kötü yaşantısı buna bir örnek olabilir.) okul öncesi çağdaki çocukların annelerinde kalmaları yönündedir.
Mahkeme sonucunda belirlenen avukatlık ücreti kanuni vekalet ücretidir ve avukatın kazanılmış hakkıdır. Bu ücret dışında tüm avukatlar yaptıkları işlem karşılığında ücret talep ederler. Bu ücreti miktarıyla ilgili bilgiyi İstanbul Barosu Resmi sitesine girip Avukatlık ücret tarifesi adlı linkten öğrenebilirsiniz.
Avukatsız dava açılmasını her ne kadar önermiyor olsam da elbetteki kendi bu dava yı yürütebilir. Dava dilekçesini hazırlayıp ilgili mahkemeye başvurması gerekir.
Nafaka arttırımı günün koşullarına babanın maddi durumu ve çocukların giderleri gözönüne alınarak arttırılır. Somut bir kıstas yoktur.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2010 Saat 14:30
Bu arada arkadaşınızın talebi sonucunda ortalama her çocuk için 200 ile 250 TL arası bir miktar nafaka bağlanacaktır.
Yukarı Dön
dr. hanım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2010 Saat 16:24
Merhaba benim 19 yaşında bir kızım var kendisi İzmir'de hukuk öğrencisi. Ben İstanbul'da bir doktorum. Eşimden 2 yıl önce boşandım önce kızıma 1.000 tl iştirak nafakası bağlandı.Kızım 18 yaşına gelince babası nafakayı kesti.Şimdi kızımı para vermemekle tehdit ediyor.O da bir doktor ve istanbulda yaşıyor,muaynahanesi var ve özel bir hastanede çalışıyor,kadın doğum uzmanı.Şimdi kızım davayı kendisi açacak.Eski eşimin özel hastaneden aldığı maaş 2.200 tl. Muaynahaneden ne kadar aldığını gizliyor. Sizce kızım ne kadar nafaka alabilir.
teşekkürler
Yukarı Dön
bsr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2011 Saat 01:49
merhabalar.ben 18 yaşındayım.annmler 12 yıldır ayrılar boşandılar yani.bu zamna kadr hiç nafaka ödemedi.ve ben şu an babama nafaka ödemesi için dava açmak istiyorum.sanırım sadece dilekçe yazılması yeterliymiş.avukat gerekli deilmiş.ama tam olarak bilgi sahibi deilim bu konuda.bir de mahkeme açabilmem için mahkemeye bi mktar ödeme yapmam gerekiyormuş.bunn da ne kadr olduğunu öğrenmek istiyorum
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2011 Saat 13:14
Orjinalini yazan: dr. hanım dr. hanım Yazdı:

Merhaba benim 19 yaşında bir kızım var kendisi İzmir'de hukuk öğrencisi. Ben İstanbul'da bir doktorum. Eşimden 2 yıl önce boşandım önce kızıma 1.000 tl iştirak nafakası bağlandı.Kızım 18 yaşına gelince babası nafakayı kesti.Şimdi kızımı para vermemekle tehdit ediyor.O da bir doktor ve istanbulda yaşıyor,muaynahanesi var ve özel bir hastanede çalışıyor,kadın doğum uzmanı.Şimdi kızım davayı kendisi açacak.Eski eşimin özel hastaneden aldığı maaş 2.200 tl. Muaynahaneden ne kadar aldığını gizliyor. Sizce kızım ne kadar nafaka alabilir.

Merhabalar
Bu tamamen hakimin takdirine bağlı bir konu. Dava dosyasına vakıf olmadan bçyle bir yorumda bulunmam uygun olmaz. Elbette ki hakim takdiri sizin talebinize göre de şekillenecektir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.