Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
durucan
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 230
|
Konu: SÜNNET Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2012 Saat 16:58 |
5 AYLIK OĞLUMA DR SÜNNET DERİSİNİN UCU DAR SÜNNET YAPTIR DİYORDU 2 AYDIR, BUGÜNLERDE DERİ NEREDEYSE KAPANDI. DELİK HİÇ GÖRÜNMÜYOR. BENDE YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM. SİZE SORUM; ÜROLOGMU, ÇOCUK CERRAHIMI. LOKALMİ GENEL ANESTEZİMİ BİRDE İSTANBUL AND. YAKASINDA ÖNERECEĞİNİZ BİRİ VARMI? TEŞEKKÜRLER
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 118104
|
Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2012 Saat 10:17 |
Çocuk idrarını normal , sıkıntısız yapabiliyor ise, sünneti 7 yaşına kadar tehir edin. Bu aylarda sünnet; hem sizi hem bebeği çok üzer. Ayrıcada palavracı doktorların yalanlarına kanmayın, erkek çocukları kızlar gibi "sistit" olmazlar. Kimse ( bilhassa sizler ve doktorlar) kurcalamadığı sürece bu aylarda sünnet hiçbir zaman şart olmaz. Hep, sünnet derisi zorla geriye itilirken olan yırtıklar sonucu sünnet şart oluyor, sakın bu tuzağa düşmeyin. ELLETMEYİN.
|
 |
durucan
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2012 Saat 18:48 |
idrarını yaparken sıkıntıdan kastettiğiniz ağlamak mı yoksa az az yapmak mı, geçen gün yaparken denk geldi bayağı uzağa fırladı ama yaptı biraz 1 kaç saniye sonra tekrar yaptı. sürekli değil.geçenlerde , 1 kez birde bu gün bezinde pipisinin denk geldiği yerde turunculuk vardı hafif, alakası varmıdır. -
Düzenleyen durucan - 11 Ağu 2012 Saat 23:05
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2012 Saat 21:25 |
Sizin "Acil sünnet" gerektirecek bir durumunuz yok, pipiyi kurcalamayın yeter. Bezdeki turunculuk; aşırı terlemesine bağlı olarak idrarın koyulaşması ile, idrardaki kristallerin görünür hale gelmelidir. Bıraz su içirin kaybolur.
|
 |
durucan
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2012 Saat 23:22 |
doktor bey bir süredir oğlum ağlayarak, bağırarak uyanıyor. (5.5 aylık. daha önce size yazmıştım. dr.u sünneti öneriyor 1-2 aydır. sünnet derisinin ucu çok dar. ) ağlayarak uyanınca hemen bezini elliyorum bazen yeni çiş yapmış oluyor yada hemen ardından yapıyor. bezini açınca pipinin ucunda ufacık damlalar şeklinde çiş oluyor. sanıyorum çişini yaparken zorlanıyor . idrar tahlilimi yaptırsam yoksa cerraha gösterip sünnet mi düşünsem. siz bu aylarda sünnet iyi değil diyorsunuz bu yüzden kafam çok karışık, zorunluysa da yaptırmamak mı lazım. sakıncaları nelerdir?
Düzenleyen durucan - 01 Eyl 2012 Saat 23:24
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2012 Saat 10:20 |
İdrarını yaptığı sürece bir broblem yok demektir. İdrar tahlilini niye yaptıracaksınız? Size söyledim, erkek çocukları sistit olmazlar. Karar sizin.
|
 |
durucan
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2012 Saat 23:31 |
idarını yapıyor yani bezi ıslak oluyor, --ağlayarak yapması sünnet olmasını gerektirecek bir durum mu yoksa idrarı hiç çıkmazsa mı sünnet olmayı gerektirir, cerraha götürsem mi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2012 Saat 10:06 |
Eğer idrarını yaparken "sıkıntısı" oluyorsa, işler değişir. Bir Çocuk Cerrahının görmesi iyi olur.
|
 |