Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - meginkokok aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummeginkokok aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dmtcyln Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dmtcyln Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: meginkokok aşısı
    Gönderim Zamanı: 15 May 2017 Saat 11:15
Hocam Merhaba,

Eski yazılarınızı okudum bu konuda makalenizi de okudum bizde yapılan meginkokok b tipine karşı koruma sağlamıyor ancak yaptırırsanız da bir zararı olmaz demişsiniz. Kızacaksınız biliyorum aynı sorularla sürekli sizi yoruyoruz, farklı olarak şunu sormak istedim bu aşıyı 9.ayın başında değil de ortasında yaptırsak geç kalmış olur muyuz? Bir sorum da hocam kızım 9 aylık 7900 kilosu boy 68 cm (3060 hastane çıkışı, 48 cm boyu) gelişimi ortalama altı görünüyor çok iştahlı bir bebek de değil, durumu çok mu kötü?  

Teşekkür ederim hocam,
İyi Günler dilerim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2017 Saat 19:13
Asilar hakkinda belirtilen TARIHLER, o asinin yapilabilecgi; EN ERKEN tarihlerdir. Gec olmasi, hatta daha
avantajlidir. Tek mahsuru, salgin hastalik sirasinda, cocuk hasta olmadan, asisinin yapilmasidir... Tekrar
ediyorum; SALGIN SIRASINDA!!!  Yoksa, su anda; Turkiye'de hicbir asinin acelesi YOKTUR!! 

Gelismesi prematurelige bagli olarak geri (normal sayilir). Boy-Kilo cetvelinden takip edin. 

Yukarı Dön
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 296
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasminal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2017 Saat 19:30
Kadir hocam iyi günler
Ben Tunusta yaşıyorum , Nijeryada ve çevresinde menejit a tipi salgın başladı .dünya sağlık örgütünün sayfasındada salgından bahsediyor .şu an burda bu salgın yok ama sanırım türkiyedeki aşı a tipini kapsıyor .kızım 5 yaşında bize de tavsiye ederainiz sanırım .görüşleriniz nedir ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2017 Saat 20:02
Meningokok: A,C,Y ve W-135 tipleri, Afrika'da, "Menenjit kusagi" denilen ulkelerde
    Senegal, Mali, Burkino-Faso ve Chad'da   gorulur... 

Bu ulkelerden, Hicaz'a gidenler bu bakteriyi tasiyabildikleri icin, Hac veya Umre  icin Hicaz'a gideceklere
yapilir. 
Yukarı Dön
obismelis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı obismelis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2017 Saat 14:48

Kadir Hocam iyi günler, benim eşim dün umre ziyareti yapmaya gitti. Gitmeden önce meningokok aşısı olacağını söylüyordu; fakat son anda duydum ki aşısını olmamış.

1 hafta sonra dönecek. Bizim 3 yaşında bir oğlumuz var ve ben sizin de belirttiğiniz gibi Türkiye'de görülmeyen bir tipi olduğu için oğluma menenjit aşısı (Nimenrix veya Menactra)

yaptırmadım. Şimdiki korkum şudur, eşim umre ziyareti sırasında menenjit virüsü filan kapar ve taşıyıcı olur mu? Yani umarım kendisine de bir şey olmaz; ama söz konusu küçük bir

çocuk olunca en azından dönünce 2-3 gün yaklaşmasa mı oğluma diye düşünmüyor değilim. Acaba yanlış mı düşünüyorum? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Boşuna mı

evham yapıyorum bilemedim; fakat panik oldum. 

Melis
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2017 Saat 18:55
2-3 gun yaklasmamasi en emin yoldur. 
Yukarı Dön
obismelis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı obismelis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2017 Saat 11:58

Sayın Hocam, konu ile ilgili bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim 

İyi günler dilerim.
Melis
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.