|
Ani ateş geçişleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
alaaddin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 148 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Saat 60 Dakika önce Saat 08:04 |
Kadif hocam merhaba, on aylık bir oğlum var sanırım dişten kaynaklı ateşli hastalandı. İştahı yok halsiz ve ateşli. Kötü oldu gece inlemeye başladı çok ateşlendi yarım fitil attım, yarım saat sonra filan yavaş yavaş ateş düştü ama arar ara gene yükseldi tekrar kendi kendlne düştü. Hocam sormak istediğim ani ateş düşmesi yükselmesi dediğiniz bu mu oluyor, yüksekken birden düşmesi düşünce de birden tekrar ateş yükselmesi. On dakka ateşi düşüyor sonra tektar yükselmeye başlıuor on dakka ateşli kalıyor sonra tekrar düşüyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım kısa süreli ateş geçişleri neden olabilir hocam. Ateş düşüp yükselince değil de kendini de kötü hissediyor böyle olunca uyanıkken bir çay kaşığı calpol uyuyorsa yarım fitil veriyorum, doğru mu yapıyorum hocam. Teşekkürler hocam şimdiden, sağlıklı günler dilerim sizlere
|
|
![]() |
|
alaaddin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 148 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ani ateşte merak ettiğim hani havalaye birden soğuma ya da ısınma sebep olur derseniz ya hocam, bu yaşadığım ona girer mi merak ediyorum🙏🏻 sağolun
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"ani ısınma'nın" önemli oluşu, ateş yükseldiğinde; kalp ve solunumun hızlanamaması durumudur.
Yoksa hiçbir zaman zararlı olamaz. "ani soğuma'nın " önemi; siz soğuk tatbik ettiğinizde, dış ısıyı düşürürsünüz ama, beyin ve iç organlardaki ısıyı düşüremezsiniz. Bu durum da vücudun ayarını bozar. "dişten kaynaklı" diye bir ateş şekli yoktur! Türk doktorlarının uydurmalarından biridir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|