Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1. Yaş aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1. Yaş aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 153
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1. Yaş aşısı
    Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2016 Saat 01:00
Hocam değerli vaktinizi almadan kısa bir soru sormak istiyorum;
Oğlumun havale geçmişi olduğu için, önümüzde ki ay yaptıracağımız 1. yaş aşısı ile ilgili olarak doktorumuz havale konusunda bizi uyardı. 10 ve 12. günler gibi havale geçirme olasılığı mutlaka olacaktır gibi.. Bunun önlemini alma imkanımız var mı? Ateşlenmeden önce, aşıdan bir hafta sonrası gibi paranox fitil kullansam mı diye size sormak istedim. Ateşlenmesini beklemeden? Havale önlemek için Paranox fitil'in ateşlenmeden önce ve 6 saat arayla verilmesinin uygun olabileceğini yazdığınız bir maili görünce fikrinizi almak istedim.
Saygılarımla,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118097
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2016 Saat 19:06
1- O aptal doktora soyleyin; ne atesin, nede havalenin, cocuklar bir zarari olmaz.. Acsin da; Nelson'dan;
Ates ve Havale konularini okuyup ogrensin..
Bu isler, oyle Tip Fakultesindeki "haciyatmaz" Proflarin anlattiklari gibi degildir.
2- Siz de; ilk sayfadaki, yazarlar bolumunden, benim makalelerimin oldugu listeden, ATES ve bagisiklik ile
ilgili, 3 makaleyi okuyun.
3- Asinizi rahatlikla olun... Turk doktorlarina kalsa; asi yapilan 100 hastadan, ortalama 5'inde ates
olmasin diye, geri kalan 95 hastaya da, ates dusurucu ilac verirler. Kafalari ancak bu kadar calisir.
4- Ates cikarsa, SAKIN, panik yapmayin. Zira, havale ates hizli yukselirse gelebilir, onunda bir zarari yoktur.
SAKIN: soguk tatbik etmeyin.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.