|
Bilgi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Nouvelle ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Oca 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 13:16 |
Hocam merhaba,
Kızım tam 9 aylık. Bugün sağlık ocağına gittik. Kızamık aşısı vuruldu. Boy 74 cm, kilo 8.30, kafa çapı 45.5 olarak ölçüldü. Anne sütü+ mama+ sütlü gıdalar ve etli yemeklerle besliyorum aralarda meyve de veriyorum ama meyve vermediğim günlerde oluyor. Mamadan tamamen süte geçme aşamasındayım. Miktarı yavaş yavaş artırıyorum. Dvit olarak 600 lukten kullanıyorum. Bir gün tek fıs, diğer gün çift fıs olarak uyguluyorum. Demir zaten kullanmıyorum. Sağlık ocağı, çocuk doktoruna bu ay içinde kan tahlili yaptırmam gerektiğini söyledi. Sizce böyle bir şey gerekir mi? Ne yapmalıyım? Sevgilerimle ve saygılarımla...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok cahil ve abuk-subuk doktorlara çatmışsınız!
1- 1 yaşından evvel yapılan Kızamık aşılarının hiçbir etksi olmuyor. Tamamen cehaletten kaynaklanan bir ahmaklık! Bu yapılan aşıyı "0" (sıfır) sayın ve 1 yaşından sonra yapılacak KKK aşısını, "1. doz" olarak kabul edin. 2- 4 aydan sonra mama kullanılması gerekmez. Dün mamalar ile ilgili yazdığım yazıyı okuyun. 3- İlk 1 sene D vitamini: 1000-2000 ünite/gün arası kullanılır. Türk doktor aklı ile 400 veya 600 ünite Türk çocuklarına az gelir. İlgili yazıları okuyun. 4- Yok:6 ayda, yok 9 ayda; "kan tahlili" yaptırılır diye bir şey yok! Bu tamamen bazı aşşağılık şarlatan Türk doktorlarının uydurmasıdır. Bu aşşağılık doktorlar, bir çocuk nasıl muayene edilir, nasıl teşhis konulur bilmedikleri için bu şekilde, ancak tahlillerle (o da denk gelirse) teşhis edebilirler! Çok okumanız lazım. Etrafınızda çok puşt doktorlar var. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|