Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ani ateş geçişleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ani ateş geçişleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alaaddin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 148
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ani ateş geçişleri
    Gönderim Zamanı: 17 Saat 6 Dakika önce Saat 08:04
Kadif hocam merhaba, on aylık bir oğlum var sanırım dişten kaynaklı ateşli hastalandı. İştahı yok halsiz ve ateşli. Kötü oldu gece inlemeye başladı çok ateşlendi yarım fitil attım, yarım saat sonra filan yavaş yavaş ateş düştü ama arar ara gene yükseldi tekrar kendi kendlne düştü. Hocam sormak istediğim ani ateş düşmesi yükselmesi dediğiniz bu mu oluyor, yüksekken birden düşmesi düşünce de birden tekrar ateş yükselmesi. On dakka ateşi düşüyor sonra tektar yükselmeye başlıuor on dakka ateşli kalıyor sonra tekrar düşüyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım kısa süreli ateş geçişleri neden olabilir hocam. Ateş düşüp yükselince değil de kendini de kötü hissediyor böyle olunca uyanıkken bir çay kaşığı calpol uyuyorsa yarım fitil veriyorum, doğru mu yapıyorum hocam. Teşekkürler hocam şimdiden, sağlıklı günler dilerim sizlere
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 148
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Saat 4 Dakika önce Saat 08:06
Ani ateşte merak ettiğim hani havalaye birden soğuma ya da ısınma sebep olur derseniz ya hocam, bu yaşadığım ona girer mi merak ediyorum🙏🏻 sağolun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Saat 20 Dakika önce Saat 09:50
"ani ısınma'nın" önemli oluşu, ateş yükseldiğinde; kalp ve solunumun hızlanamaması durumudur. 
Yoksa hiçbir zaman zararlı olamaz.
"ani soğuma'nın " önemi; siz soğuk tatbik ettiğinizde, dış ısıyı düşürürsünüz ama, beyin ve iç organlardaki
ısıyı düşüremezsiniz. Bu durum da vücudun ayarını bozar. 
"dişten kaynaklı" diye bir ateş şekli yoktur! Türk doktorlarının uydurmalarından biridir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.