Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - SAÇINI YUTTU
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSAÇINI YUTTU

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
BÜYÜKHAN Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Konu: SAÇINI YUTTU
    Gönderim Zamanı: 26 Nis 2009 Saat 15:14
HAYIRLI PAZARLAR KADİR BEY; OĞLUM 4,5 AYLIK SÜREKLİ ELİ SAÇINDA , SONRADA AĞZINA ALIYO BEN SÜREKLİ ELİNİ TEMİZ TUTMAYA ÇALIŞIYORUM PARMAK ARALARINI DEFALARCA SİLİYORUM AMA NE ARA YUTTUYSA ANLAMADIM KAKASINDA GÖRDÜM, BİŞEY OLKUR MU TEKRAR YUTARSA, KİST FALAN YAPAR MI KENDİ SAÇI? NASIL BAŞA ÇIKICAM BİLEMİYORUM HERŞEYİ ANINDA AĞZINA GÖTÜRÜYO, BİDE KAKASINI ARTIK KOYU YEŞİL RENKTE YAPIYOR, KIVAMI CIVIK BİR DEĞİŞİKLİK YOK SADECE RENGİ DEĞİŞTİ, DEMİR İLACI BU RENK DEĞİŞİKLİĞİNE SEBEP OLABİLİR Mİ?  ÇOOOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ HOCAM BİZİ YANITSIZ BIRAKMADIĞINIZ İÇİN, NASIL DUACINIZIM BİLEMEZSSİZNİZ,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2009 Saat 10:00
"Kist " lafı da nereden çıktı?? Yoksa, tamamen bizim halkımızın bir uydurması olan"- kedi-köpek kılları kist yapar-" saçmalığına inanarakmı böyle bir yakıştırma yapıyorsunuz?? Hiç alakası yok, ne insan saçından, nede kedi-köpek kıllarından kist olmuyor. Kist hastalığı paraziter bir hastalıktır, yumurtalarının insana bulaşması ile olur. Yani hiç kıl yutmadığınız halde bu parazit hayvanların salyası ile size bulaşırsa kist olur. Onunda şimdi aşıları var, Yeşil kaka çok yemesinden veya "demir" ilacından olabilir.
Saç ile olabilecek tek hastalık, aşırı miktarlarda yutulduğunda, midede "Trichobezoar" denilen saç yumakları oluşabiliyor. Kediler devamlı yalanarak tüylerini yuttuklarından, onlarda da oluşur ve hayvan onu "Hair-ball" denilen bir şekilde kusar...İnsanlarda bu durum daha ziyade sinir hastalarında görülen bir durumdur. Öyle bebeğin 2 tel saç yutması ile olmaz, merak etmeyin.
Yukarı Dön
BÜYÜKHAN Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2009 Saat 10:03
Çok teşekkrler hocam sevindim :) evet kist olabileceği tamamen halk arasında ki söylentilerden kaynaklı bir endişeydi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.