Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - derideki kuruluk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumderideki kuruluk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Konu: derideki kuruluk
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2013 Saat 19:47
1-Hocam 50 günlük bebegime 3.gün aile hekımlıgınde cıldı kuru nemlendırın demıslerdı,kafasının içinde önce kırmızılık oldu sonra kulak memelerı ve saçlı derisinin üst kısmında tabaka halınde bı derı olustu,nemlendırmek ıcın zeytınyagı surdum,o deri sarımtrak bı renk aldı,sonra mus.. nemlendırıcı surdum bı gece beklettım ertesı sabah derının cogu kalkmıs ve pul pul olmustu,ama 10 gundur fılan hep boyle,nemlendırıcı surup bekletıp yıkıyorum. kulak memesınden yuzune dogru ılerledı bıraz,pul pul catlamıs toprak gıbı bı goruntusu vardı. bı de aynı urunun konak onleyıcı sampuanını aldım,yıkıyorum ama nemlendırıcı surmeden duzelmıyor konak mıdır gercekten. herhangı bı akıntısı yok ne yapmamı tavsıye edersınız? bebegım sadece anne sutu alıyor,sutun yağlı su ver dıyorlar. 3940 dogdu,1.ay olcumunde 5200dü su anda evdekı tartıda 6 kılodan fazla gorunuyor. 
2- Hocam bır de bebek emerken neredeyse her seferınde genzıne kacıyor gıbı bırden nefessız kalıyor,nefesını toplamaya calısıyor,boguluyor gıbı oluyor. bazen yatarken de oluyor bebegımın kalbınde ufurum oldugunu soylemıslerdı bundan mı kaynaklanıyordur,süt cok gelıyo ondandır dıyor buuyukler ondan mıdır?

Düzenleyen efsunlu_bulutum - 20 Oca 2013 Saat 19:52
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118097
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2013 Saat 19:52
Evet, konaktir.... Hadisenin ilk baslama sebebi; asiri sicak tutmanizdir. Asiri ter, bebegin cildini o hale getirdi. Cok giydirmeyin, kafasi terlemesin. Her gun banyo yaptirin, oyle "abdest alir gibi" degil, tirnak uclariniz ile kendi sac diplerini kazidiginiz gibi kaziyin.. Sizin sutunuz ile bir alaksi yok, her annenin sutu, ayni aydaki annelerin sutu ile aynidir, aylar arasinda sutte fark vardir, anneler arasinda degil.. Gelismesi cok iyi, sakin etrafinizdaki cahil insanlara kanmayin. Anne sutune aynen devam...  
Yukarı Dön
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2013 Saat 22:50
tesekkur ederım hocam,pekı nemlndrıcı sureyım mı yıkadıktan sonra?bır de besledıkten sonra su vereyım mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118097
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2013 Saat 01:59
Surebilirsiniz, tam anlami ile duzeldiginde gerek kalmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.