Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - süt dişi çıkma sırası bozukluğu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsüt dişi çıkma sırası bozukluğu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
medi_gulhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: süt dişi çıkma sırası bozukluğu
    Gönderim Zamanı: 13 Tem 2010 Saat 15:47
merhaba,
9 aylıkken üst ön dişi çıkan oğlumun diğer dişleri çıktığı halde ön dişinin diğeri çıkmadı yani arada bir diş hem de en ön eksik ,çekilmiş gibi,şu anda 1.5 yaşında,diş doktorları 2 yaşına kadar bekleyin diyorlar. aranızda başına böyle bir şey gelen varmı?2 yaşında geç kalmış olmazmıyım?sanki yeteli boşluk var gibi görünüyor ama ben endişeleniyorum.
Yukarı Dön
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2010 Saat 17:55
merhaba
dr beyden önce yazmak istedim.benim kızımın dişleri de karmakarışık çıktı.önce üstler çıktı mesela.alt iki dişinden yani ilk çıkması gereken dişlerden önce azıları geldi..sıra şaşırması diyorlar bu duruma.kızım şimdi 3.5 yaşında ve 36 ayına 3 ay kala tüm dişleri tamamdı.merak etmeyin yani normal bi durum.
ancak çok nadiren bazen kökü olmayabiliyor.ama o kadar nadir ki bizim dr muz,öğrencilik ve dr luk hayatı boyunca toplamda sadece 2 vakaya rastlamış,kökü olmayan.genelde kalıcı dişlerin kökü olmayanlar oluyormuş ama süt dişlerinin kökü olmaması nadirmiş.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2010 Saat 10:28
Süt dişlerinin "genelde" bir sırası vardır, doğru... Ama bu bilgi doktorlara sadece imtahanda geçerli not almasını sağlar okadar. Pratikte, bu sıraya uymayan bir sürü vak'a vardır.. Dişlerin klasik sıraya uymadan çıkması çok önemli değildir. Diş kökünün olmaması ayrı bir durumdur.. Ektodermal displazi ile giden bazı hastalıklarda ( Papillon-Lefevre sendromu gibi) dişlerin bazısı hiç çıkmayabiliyor veya erken dökülüyorlar... Bunlar son derecede nadir hastalıklardır, bunlara kafa yormayın..
Yukarı Dön
medi_gulhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2010 Saat 09:37

dr. bey ve zehra hanım

yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
gerçekten açıklamalarınız beni rahatlattı.
sanırım sabırla beklemekten başka çare yok.

gülhan
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2010 Saat 12:56
Zaten süt dişlerine bir müdahale yapılmıyor. Mühim olan kalıcı dişler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.