Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ENFEKSİYON VİRÜS (lütfen yardım)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumENFEKSİYON VİRÜS (lütfen yardım)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dege Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ENFEKSİYON VİRÜS (lütfen yardım)
    Gönderim Zamanı: 09 Oca 2018 Saat 13:00
merhabalar doktor bey,lütfen oradan oraya sevk eden doktorlardan kurtarın bizi.
23 aylık oğlum perşembe günü aniden ateşlendi evde düşüremeyince acile gittik şurup verilip geri gönderildik,ertesi gün çocuk doktoruna sevk edildik muayane edip boğaz enfeksiyonu dedi croxilex antibiyotik ve rhinfant burun spreyi verip gönderdi.cuma öğlen 1.25ml antibiyotik verdik çocuğa akşamına vücudunda kırmızı kabarcıklar oluştu boyun kolatı gövdesi komple ateşle birlikte yine acile gittik bu kez acil zyrtec şurup verilip gönderildi,antibiyotik hiç vermedim.cumartesi sabahı başka bir çocuk doktoruna gittik reçete verip gönderiyordu, kan tahlili rica ettim.hemogram degerlerine normal dedi 6.hastalık geçiriyor olabilir dedi zaditen şurup ve ateş düşürücüler verildi gönderildik,2 gün evde ateş düşürücü minoset ve pedifen dönüşümlü kullanıp ateşi kontrol ettik.Bugün diğer değerleri için doktora gittik ve CMV IGM 5 negatif  CMV IGG 111 pozitif çıktı,öksürüğümüzde olduğu için akciğer röntgeni istedi röntgene bakıp enfeksiyon hava gibi şeyler olduğunu söyledi kendide emin değil sevk etti araştırma hastanesine çocuk enfeksiyona.IGG degeri pozitif çıktı gidip acilden girş yapın yatış yapıp serum bile verileblir dedi.lütfen yardım edin yaptığımız tahliller,sadece size güveniyorum lütfen 23 aylık oğlum için ne yapmalıyız.şuan ki durumu; ateşi yok,iştahsız,halsizlik ve çok öksürüyor dolu dolu.
koyu olan değerleri yazdım.
CMV IGM  :   5     < 0-18>   negatif
CMV IGG   :   111   <0-12>   pozitif
ALT (SGPT)  :  61      <1-45>
AST (SGOT)  : 72    <1-80>
CRP (türbidimetrik)  : 0,9   <0-5>
WBC  : 5,29  <6-14>
EOS% :  0,3 <1-5>
BAS%  : 0,2  <0,3-1,8>
HGB  :  13,6  <11-14>
HCT  : 40,2   <32-40>
MCV  : 83,9
MCH  : 28,5
MCHC :  33,9
PLT :  196   < 217-497>
PCT  :  0,153  <0-0,99>
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.