sevgili ebuk, ne kadar suredir evlisiniz? hos, ben de cok deneyimli degilim, 4 senedir evliyiz, ondan once de bi sene nisanliydik. ilk zamanlar ben de herseyi benim gibi anlasin diye beklerdim. laflarina cok alinirdim vs. ama erkekler kolay kolay imayla konusmuyorlar bunu ogrendim. birsey diyorlarsa gercekten de tam o dediklerini kastediyorlar. bi de benim esim biraz hijyen delisidir. sorar mesela, sen bu yemegi yapmadan ellerini yikadin mi, disardan geldin ustunu degistirdin mi, vs. bana herkes bu laflara alinir gibi gelirdi. dusunsene sofrayi donatmissin kac cesit guzel yemekle. adam sana bunu soruyor

e be adam pasakli degilim iste goruyosun, ye iste diyesim gelirdi.

sonra mesela disarda yuzunu elletmez. evden ciktigin an artik pissin diye dusunur. araba filan kullanirken gozlumlerimi gozume takar misin der ama o arada kazara yuzune degersen yandin, amaaaan, pis senin o ellerin, neden bana degiyosun

ama alistim zamanla ve kotu niyetle yapmadigini farkettim. herkesin catlak bi yonu oluyor iste. gercekten konusmak lazim ama konusurken de dikkat etmek gerek. sen soyle yapiyosun boyle yapiyosun deyince istemeden de olsa daha cok yapiyolar. yaratilis farki iste.
ben de nurtene katiliyorum, konusmayi dene ama kendini savununca da kizmamaya ve tepki vermemeye calis. cunku dediklerini seni kirmak icin demedigini, sadece ortadaki durumu soyledigini, bunun alinacak birsey olmadigini vs anlatmaya kalkacak muhtemelen. o zaman da dersin ki erkek ve kadinlar fitrat olarak farkli oluyorlar, her yaptigimiz birbirimize mantikli gelmiyor ama mesela sunu soylemek istediginde soyle soyleyebilirsin. o zaman da ornek verirsin.