Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kizamik ve tifo asisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKizamik ve tifo asisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tubakln Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tubakln Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kizamik ve tifo asisi
    Gönderim Zamanı: 10 Ara 2015 Saat 21:57
Merhaba hocam, yine bir hata yaptik. 4,5 aydir Pakistanda yasiyoruz, bir haftadir izinli olarak Turkiyedeyiz. 9,5 aylik ogluma pazartesi gunu kizamik asisi yaptirdim. Daha once sizin yazilarinizdan uc doz yapilir diye hatirliyordum. Tekrar sizi okumadan hemsire aradiktan sonra aile hekimliginde asilandik. Ama asidan beri keyifsiz ve halsiz, durgun, surekli agrili gibi sesler cikariyor. Bu yuzden sizi okudum ve 9 aylik kizamik asisinin etkisiz oldugunu ogrenince cok pisman oldum. Icim yaniyor. Hocam birde ben bugun kendime tifo asisi yaptirdim. Emziriyorum sutumden gecerek ogluma zarar verir mi? Ve oglumdaki kizamik asisi ile sutten gecen tifo asisinin birleserek cocuguma bir zarari olurmu? Saglik bakanligindaki asiyi yapan doktora da sordum ama malesef internetten bakarak cevap verdi. Biliyordum ama yinede kontrol edeyim dedi ve asiyla ilgili emzirme icin yeterince calisma olmadigina dair bilgi verdi. Acele ettigim icin cok pismanim hocam. Bilgilendirir misiniz? Gerekiyorsa asinin etkisi gecene kadar emzirmeyeyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118156
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2015 Saat 22:33
1- Tifo asisi, sute gecmez..  Ayricada, olu asi oldugundan, gecse bile bir etkisi olmaz.
2- "... kizamik asisi ile sutten gecen tifo asisinin birleserek cocuguma bir zarari olurmu.." 
Hayal gucunuze hayran olmamak elde degil!!! Nereden akliniza geliyor??
3- Saglik bakanligi elamanina asi hakkinda sualmi sordunuz???   Nereden bilsin???
Cok okumaniz lazim, cok....

Yukarı Dön
tubakln Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tubakln Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2015 Saat 07:41
Hemen yanitladiginiz icin tesekkur ederim hocam. Cocugum hasta olunca aklima hersey geliyor 😔 mantikli dusunemiyorum. Mazur gorun hocam. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.