Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ayakta sallamak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumayakta sallamak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1411
Mesajın Direkt Linki Konu: ayakta sallamak
    Gönderim Zamanı: 01 Ara 2008 Saat 12:36
hocam merhaba dün tv de bir alman doktor bebeğin ağladığında bile ayakta 5 dakika bile sallanmasının ciddi beyin hasarı oluşturabileceğini söylredi ben bebeğimi ayakta sallıyorum çünkü uyanıkken mememi almıyor yalnızca sallayarak uyutuyorum ve ondan sonra meme emiyor gerçi siz sallanmanın değil sarsmanın tehlikeli olduğunu yazmışsınız yazılarınızda ama yine de sormak istedim bunun bir zararı var mıdır?

hocam  bebeğim altı buçukaylık yüzüstünden sırtüstüne dönerken hep kafasını biraz sert bırakıyor yere bu ona zarar verir mi?

iki üç gündür ayakta sabit tuttuğumuzda ayağını iyi basmıyor ve dizlerini kırıp kırıp doğruluyor neden böyle yapıyor anlamadım daha önce iyi basıyordu doktora götürmeli miyim?

son olarak da vücudunda yalnızca kaburgalarının olduğu yerlerin derisi kurumuş hafif pullanmış bu neden olabilir?

hocam çok uzun oldu biliyorum lütfen kusura bakmayın ve hakkınızı helal edin nolurEmbarrassed

Düzenleyen yeliz - 01 Ara 2008 Saat 12:38
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2008 Saat 13:46
Sallamanın değil, silkelemenin zararı vardır.Ayakta sallamaya devam edin. Bir ara basıp, sonra basmaması, onun keyfi ile ilgili, istediğinde basar.Bahsettiğiniz pullanma , dökülmeyen deri tabakalarıdır, banyo sonunda biraz, lif ile  o bölgeyi nazikce kazıyın, çıkarsa mühim değil. Çıkmazsa, Ultralan pomat günde 2 defa sürebilirsiniz.
Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1411
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2008 Saat 14:51
hocam  bebeğim altı buçukaylık yüzüstünden sırtüstüne dönerken hep kafasını biraz sert bırakıyor ve kafası yere vuruyor  bu ona zarar verir mi?ben yere koyduğumda battaniye seriyorum ama sürünerek çıkıyor bu konuda ne yapabilirim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2008 Saat 10:34
Bebeklerin bıngıldakları esneklik sağladığından ,onları darbelerden korur. Hiç kokmayın, hiç birşey yapmanıza da gerek yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.