Özlem hanım mrb
Size sormak ve danışmak istediğim birkaç konu var. Kızım 21 aylık.
*öncelikle yaklaşık iki hafta süren problemimizden bahsedeyim.10 gün evimizden uzakta kaldık. Şimdiye kadar yolculuklarda bir problem yaşamamıza rağmen oldukça huzursuz bir yolculuk geçirdik. Yolculuk esnasında normalde uyku saatleri olan vakitlerde ne uyudu, ne de bir şeyler yedi ve içti. Sürekli olarak arabadan dışarı çıkmak isteyip çığlıklar attı sık sık mola vermemize rağmen yeniden arabaya binmek tam bir felaketti. Bu günden sonra kabızlık problemimiz başladı. Saatlerce ıkınmasına, terler dökmesine hatta kakayı görmeme rağmen bir türlü tam olarak çıkmıyordu. Yağlar, laksatifler işe yaramıyordu. Lifli gıdaları veremiyordum, su bile içiremez hale gelmiştim. Acilde lavman uygulandı. Ancak anüs feçesle kapalı olduğundan oldukça zor bir uygulamaydı. Çıkan kaka az miktar kanlı, oldukça sertti ve bir hayli kalınlaşmıştı. Birkaç kez bu şekilde devam etti tabi doğal olarak kakaya karşı inanılmaz bir korku başladı saatlerce ayakta ıkınmaktan bacakları kasılıyor bezini kesinlikle açtırmıyordu. çömelşir pozisyona da getiremiyordum. Çok irrite olmuştu. Çok şükür eve dönmemizle birlikte yemesi içmesi, uykusu, huzursuzluğu ve kakası düzeldi. Şu an sıvı vazelin bitkisel lif ve anestol kullanıyoruz. Yanında tuvaletten bahsetmiyoruz yaparken görsek de görmemezlikten geliyoruz. Ama bu çok zorlanma döneminde ister istemez onunla birlikte biz de gerildik ve endişemizi ona da yansıttık. Öncelikle bu olayı tamamen unutması gerektiğini düşünüyorum. Size sorum bu korkusunu tamamen atlattıktan sonra tuvalet eğitimine başlayabilir miyim? Yaklaşık bir aydır çişini yaptıktan sonra işaretle söylüyor çünkü. Ve bir daha şehrdışına çıkmamız gerekirse ne yapmalıyım.
*18,5 aylıkken anne sütünü kestim. Bundan sonra babaya karşı aşırı bir düşkünlük başladı. Babası evde değilken sürekli onu soruyor eğer ikimiz de evdeysek babasının uyutmasını istiyor bende uyumuyor gece süt getirdiğimde yine babasını arıyor. Ben onu çok sevdiğimi söylüyorum. Aslında o da gelip bana annem diye sarılıyor ancak bu durumun hala sürmesi normal mi nasıl davranmalıyım
*ücretsiz izin dönüşü işe başlarken de problem yaşamıştım. Babaannesi bakıyor. Çoğu zaman ne babaannesi ne de babasını bırakmıyor. Öyle ki tuvalete gideceklerınde bile ağlıyor, çok huzursuzlanıyor. Sımsıkı yapışıyor. Tuvaletten sonra hemen geleceklerını soyleseler bıle olm-uyor. Bu durumda ağlayarak bırakıp tuvalete gtmek mı dogru yoksa dalgın bır anında o fark etmeden gtmek mı?
*şu an 4 aylık hamileyim. Kızıma söylemek için uygun zaman nedir ve nasıl bir yol ızlemelıyım. Oldukça hassas bir çocuk olduğundan yanlış birsey yapmaktan çekiniyorum.
* son olarak da dışarıda kendi başına yürümek istiyor normalde izin veriyoruz ancak tehlike anında ya da girmemesi gereken bir yere girdiğinde tabiî ki müdahale ediyoruz. O da attı diyerek kendini yere atıyor. Ağlata ağlata kucağımıza alıp yolumuza devam mı etmemiz gerekir yoksa yerden kalkmasını mı beklemeliyiz
Şimdiden tsk ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar.