|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Esercan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Oca 2016 Saat 22:29 |
Hocam iyi akşamlar, karın ağrısı ve döküntü şikayeti ile hastaneye gittik HSP ön tanısı kondu. Tromboliz ve ataraks kullanmamız istendi. Biopsi ve paterji önerildi. Başka bir doktora gittik oda hsp dedi ve biopsi ve paterji testiné gerek olmadığını söyledi ve prednol ile penicilin önerdi. Kafam iyice karıştı. Kızımın iki ayağı da çok şişti ve yürüyemiyor. Ne önerirsiniz? Ayağının üzerine basmadığı sürece Okula gitmesinde sakınca var mı? Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
HSP dediginiz; Henoch-Schonlein Purpurasi ise, bir tedavisi YOKTUR.... ASLA; hicbir sekilde biyopsi veya baska bir Test'e gerek yoktur. Kendiliginden gecer. Istirahat etsin. basabildigi zaman okula gider. Kilcal damar iltihabi DEGILDIR!! SAKIN: Ne Penisilin, nede Prednol , hicbirini kullanmayin.
|
|
![]() |
|
Esercan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peki hocam GİS tutulumu, böbrek , bağırsaklar yada beyinde hasar bırakabileceği söylendi. Karın ağrısı olursa mutlaka prednol kullanmalıymışım. Ben streroid başlamadım ama korkuyorum da. GİS tutulumu yaşanabilir mi? Nasıl önlenir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Oyle bir durum, kitaplarda var. Ben meslek hayatim boyunca gormedim.. Siz ne bakiyorsunuz, Turk doktorlarina!!! Onlar sirf hastalari korkutabilmek icin, en olmayacak komplikasyonlari bile hastaya anlatirlar. Karin agrisina filan degil, "Kanli idrar" oluyormu, ona bakin. Dedigim gibi meslek hayatim boyunca bu yan etkilerin hicbirini gormedi.. Ne Hacettepe'de Cocuk ihtisasim suresinde, nede Basasistanligim suresinde, ne de Cerrahpasa'da Mikrobiyoloji ve Intaniye Ihtisasim esnasinda!!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|