Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kılcal damar iltihaplanması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKılcal damar iltihaplanması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Esercan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esercan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kılcal damar iltihaplanması
    Gönderim Zamanı: 04 Oca 2016 Saat 22:29
Hocam iyi akşamlar, karın ağrısı ve döküntü  şikayeti ile hastaneye gittik HSP ön tanısı kondu. Tromboliz ve ataraks kullanmamız istendi. Biopsi ve paterji önerildi. Başka bir doktora gittik oda hsp dedi ve biopsi ve paterji testiné gerek olmadığını söyledi ve prednol ile penicilin önerdi. Kafam iyice karıştı. Kızımın iki ayağı da çok şişti ve yürüyemiyor. Ne önerirsiniz? Ayağının üzerine basmadığı sürece Okula gitmesinde sakınca var mı? Teşekkürler 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2016 Saat 00:22
HSP dediginiz; Henoch-Schonlein Purpurasi ise, bir tedavisi YOKTUR....
ASLA; hicbir sekilde biyopsi veya baska bir Test'e gerek yoktur. Kendiliginden gecer.
Istirahat etsin. basabildigi zaman okula gider.
Kilcal damar iltihabi DEGILDIR!! 
SAKIN: Ne Penisilin, nede Prednol , hicbirini kullanmayin.
Yukarı Dön
Esercan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esercan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2016 Saat 16:55
Peki hocam GİS tutulumu, böbrek , bağırsaklar yada beyinde hasar bırakabileceği söylendi. Karın ağrısı olursa mutlaka prednol kullanmalıymışım. Ben streroid başlamadım ama korkuyorum da. GİS tutulumu yaşanabilir mi? Nasıl önlenir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2016 Saat 22:11
Oyle bir  durum, kitaplarda var. Ben meslek hayatim boyunca gormedim..
Siz ne bakiyorsunuz, Turk doktorlarina!!! 
Onlar sirf hastalari korkutabilmek icin, en olmayacak komplikasyonlari bile hastaya anlatirlar.
Karin agrisina filan degil, "Kanli idrar"  oluyormu, ona bakin. Dedigim gibi meslek hayatim boyunca bu yan etkilerin hicbirini gormedi..
Ne Hacettepe'de Cocuk ihtisasim suresinde, nede Basasistanligim suresinde, ne de
Cerrahpasa'da Mikrobiyoloji ve Intaniye Ihtisasim esnasinda!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.