Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zeynep..
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
|
Konu: kültür sonucu Gönderim Zamanı: 03 Şub 2011 Saat 19:26 |
iyi akşamlar hocam kızımıza boğaz kulturu yapıldı(herhangi bir antibiyotik kullanmamıştı güvenilirliği sizce nasıl bilmiyorum ama) sonucta beta- a gözüktüğü icin cef..nex şurup 10 gun kullanmamız söylendi iki gün 39 ates vardı(kulaktan) su an ateşi 37 civarı ne önerirsiniz teşekkür ederim.
|
 |
zeynep..
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 09:59 |
hocam usteki sorumla beaber degerlendirirseniz sevinirim bugun 5. gun pzt aksam ates baslamıstı 2 gün sürdü sonra 2 gun yoktu su an atesı kulaktan 37.9 gece boyu cok inledi sık uyandı 8.30 civarı kalktıgı halde az önce tekrar kucağımda uyudu bir de kulture göre hareket etmeyin derseniz yine de strep a yaptıralım mı. antibiyotik şart da boşuna mı direniyoruz diye endişelendim
|
 |
zeynep..
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 13:00 |
hocam lütfen cevap bekliyorum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118149
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 13:10 |
Kesinlikle kültüre güvenme, Strep-A testini yaptır. Bana "Grip" miş gibi geldi.. Strep olsa idi, antibiyotiğin ertesi günü hiçbir şeyi kalmazdı.
|
 |
zeynep..
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 13:15 |
Hocam antibiyotik vermedim satın almadık bile strepten şüphelenmeli miyim gripmiş gibi geldi demişsiniz yine de yaptıralım mı "Strep olsa idi, antibiyotiğin ertesi günü hiçbir şeyi kalmazdı"demişsiniz su halı strepe işaret ediyor mu yani ne gibi belirtiler aramalıyız çok teşekkür ederim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 14:01 |
Strep-A testi kültür doğrumu-yanlışmı onu anlamaya yarayacak..Antibiyotiği başlamadığınız halde çocuk dünden daha iyi ise, grip olma ihtimali fazla. Burnunda "sugibi" bir akıntı varsa, buda grip lehine...
|
 |
zeynep..
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 15:52 |
1-akıntı atesle beraber başladı henüz koyulaşmadı evet su gibi(gribi kesinleştirmenize yardımcı olacaksa burun tıkanıklığı burun akıntısı öksürük de var) 2-belki de asıl önemli olanı telaştan atlamışım kültürle beraber sanırım IRT denen bir test yapıldı sonucu tel de bildirdikleri için başka bilgimiz yok ama infulanza çıktığı söylediler. tamiflu 30mg gunde iki defa verin dediler(gerek var mıdır?) 3-kultur yerine strep a yapalım dediğimde dr. kultur kadar güvenilir olmadığını söyledi kultur sonucuna göre beta a çıktı antibiyotik başlatalım denince durumu iyiye gitti ateşi yükselmedi yine de gerekli midir dedik terkar kötüleşebilir bu sonuca görehemen başlamanız şart dediler 4- hocam o zaman strep a yaptırmıyayım peki ne gibi bir belirti olursa yaptırmalı veya kanda wbcye mi baktırmalı hangi durumda hangisini seçicez yardımcı olur musunuz? uzun oldu kusura bakmayın çok teşekkür ederim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Şub 2011 Saat 13:04 |
1- Ateş ve tedavisi
2- Beta diye bir virüs... makalelerimi yazarlar bölümünden okuyun.. Bir daha hastalandığında kültüre vereceğiniz parayı, kan sayımına verirseniz, daha doğru fikir edinirsiniz WBC sayısının yüksek olması, antibiyotik gerekliliğini gösterir.. Eğer "beta strep" şüpheleniyorsanız, gene "Strep-A" testi, kültürden daha güvenilirdir. Hastayı ( anlamadığı için) kültür ile kandırmak daha kolaydır. Kültür, üreyen Streptokok'un"A-GRUBU" olup olmadığını söyleyemez ama, StrepA testi söyler.
|
 |