Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - El ve Ayaklarda Soyulma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEl ve Ayaklarda Soyulma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 240
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efes2630 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: El ve Ayaklarda Soyulma
    Gönderim Zamanı: 28 Mar 2017 Saat 12:15
Kadir bey merhaba. Bizim şikayetimiz kızımın el ayaklarında sürekli deri soyulması. Uzun zamandır devam ediyor. Oyun hamuruyla oynamıyor, parmak boyası kesinlikle yapmıyor, pastel boya çok nadir kullanır. Evde sıvı sabun kullanmıyorum, sadece ellerinde kalıp sabun artığı kalabilir diye düşünüyordum ancak aynı durum ayaklarında da var. Onun dışında bir sağlık sorunu yok. Ne önerirsiniz? Teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118140
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2017 Saat 00:58
Yasi kac?
En son Atesli hastalik ne zaman gecirdi??
Yukarı Dön
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efes2630 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2017 Saat 13:54
8 yaşında. 5 hafta önce strep + pozitif olduğu için antibiyotik içti 15 gün boyunca. Ondan önce aylarca hasta olmamıştı ama soyulma hep vardı Kadir Bey. Yaklaşık 1 yıldır, belki de daha fazla. Oyun hamurundan olabilir demiştiniz oyun hamurunu kestik, pastel boya da yapmıyor. Ama ayaklar da olması bu ihtimalleri dışlıyor. Bir de elleri suya girer girmez hemen buruşur, bilmem bunla bir alakası olabilir mi? Teşekkürler, sevgi ve saygılarımla...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2017 Saat 19:36
Streptokok bakterilerin Toksinleri arasinda; "Streptolisin" toksini vardir ve tedavi gecikirse, bu toksin,
derilerde (bilhassa avuc ici ve taban derisinde) soyulmalara sebep olur.  Bu saatten sonra yapilacak bir sey
yoktur, banyonun sonuna geldiginizde, avuc ici ve tabanini keseleyin..

Yukarı Dön
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efes2630 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2017 Saat 20:18
]
Kadir bey merhaba.Kızımın elleri şu anda bu halde. Ne yapacağımı şaşırdım. Resim yükleme çalıştım, inşallah bakıp değerlendirirseniz çok sevinirim . Çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2017 Saat 22:44
Streptokok bakterilerin Toksinleri arasinda; "Streptolisin" toksini vardir ve tedavi gecikirse, bu toksin,
derilerde (bilhassa avuc ici ve taban derisinde) soyulmalara sebep olur.  Bu saatten sonra yapilacak bir sey
yoktur, banyonun sonuna geldiginizde, avuc ici ve tabanini keseleyin..
Yukarı Dön
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efes2630 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2017 Saat 04:08
Hocam tehlikeli mi yani, anlamıyorum.Bu böyle devam mı eder ömür boyu.Ne zaman ateşlense boğazı ağrısa strep a yaptırdık, hep deposilin veya 20 gün ant. kullandık. Çok üzüldüm demek ki atmadığımız birşey oldu. O kadar soyuluyor ki artık yavrucak deriyi soymaktan bıktı
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.