Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İkilemde kalmak(kulak)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİkilemde kalmak(kulak)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EfeElif Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 52
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EfeElif Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İkilemde kalmak(kulak)
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2018 Saat 09:50
Hocam hep sizin dediklerinizi uyguluyorum. Ancak anne olmamdan dolayı çocuklar hastalanınca ne yapacağımı hep şaşırıyorum. 2,5 ve 4 yaşlarında çocukalrım var. Küçük olan ve anneanne grip oldu kızı ilaçsız iyileştirdim. Şimdi burun akıntısından kaynaklı olduğunu düşündüğüm öksürüğü var geceleri uygun pozisyonda yatınca rahat uyuyor. Dün oğlum akşam ateşlendi. Sabah kalktığında o kadar halsizdi ki hiç birşey yiyip içemedi ki çok ta yemek yemesi taraftarı değilim bu durumlarda. Ama hiç hali yok.  Gribi belki böyle geçiriyor diye düşündüm. Ama yine doktora götürdüm. Doktorumuz ağır grip geçirdiğini boğaz kulak iltihap olduğunu söyledi. Ateşi 40.5 dedi. Macrol ve ilk defa duyduğum enfluvir verdi. E bu çocuk gripse bu ilaçlarsız atlatamayacak mı ilerler dedi doktor. Çok halsiz olunca korktum. Bugün düne göre daha iyi gerçi. Ayrıca hocam bu ateş ölçerler beni çok şaşırtıyor. Alından ölçüyorum 37.7 kulak arkası 38.5 boyun 39. doktorumuz dediki neresi en yüksekse orası doğudur dedi bu mudur yani? İnsanın kendi doktoru olup ta yinede güvenenemesi ne hale getiriyorlar bizi.
Yukarı Dön
EfeElif Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EfeElif Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2018 Saat 10:31
Bu ciğerlerine iner ne demek Kadir Bey..Bizi neden böyle korkutuyorlar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2018 Saat 19:24
1- Kulak da bir "iltihap" olsa; cocuk agridan yeri-gogu yikar!!Agri yoksa, sakin o "kulak iltihabi" lafina
kanmayin.  Zaten bir sey olsa da, Iliadin damla ile halledersiniz.
2- Hem antibiyotk, hem anti-Viral ilac verme salakligini bir tek Turk doktorlari yapar!!!
ATES +Agizda koku + Dilin tamamini kaplayan pas tabaksi yoksa, sakin antibiyotik vermeyin.. Bu her
ateslendigi durum icin gecerlidir.
3- Ates olcerlerde bir hata YOK!!!   Acik yerlerden isi kaybi oldugundan, oralarda sicaklik daha dusuktur.. Ben daima; karindan bakarim..
4- Turk doktorlari verdikleri ilaclarla ( Aferin, Peditus, Asist, Tum allerji ve oksuruk suruplari ve Kortizonlu
spreylerle) hastaligi DAIMA cigerlere indirdikleri icin, sizi boyle; bu duruma alistirirlar..
"Sahtekarligin 3 safhasi"  diye bunlari hep anlatiyorum.. 
Doktorunuz da, diger sahtekarlardan pek farkli degil.. 
Yukarı Dön
EfeElif Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EfeElif Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2018 Saat 09:15
Hocam çok teşekkürler değerli vaktinizi bizler için kullanıyorsunuz. Size bir şey sormak istiyorum kızım ateşli grip oldu dediğim gibi sizin tavsiyelerinizle doktorsuz ilaçsız geçirdik. Burun akıntısı hala var ve tabiki öksürükte. Ama öksürüğü boğazı dolu gibi ve yırtılıyor gibi öksürüyor normalmidir
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2018 Saat 18:59
Normal... SAKIN oksuruk kesici bir ilac (oksuruk, Soguk alginligi ve  Allerji) ilaclarini kullanmayin...
Esas bu ilaclar hastaligi goguse indirirler..
Sadece Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin..  
Yukarı Dön
senayyc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı senayyc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2018 Saat 18:22
Doktor Bey merhaba, 6 aylık bebeğimin kulağına bugün bir miktar su kaçtı. Bir kaç saat sonra maalesef aynı kulağını kaşımaya başladı..enfeksiyona dönmemesi için alabileceğim bir önlem var mı? Şimdiden teşekkürle serim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2018 Saat 19:29
Bebeklerde, cocuklarda VE eriskinlerde, kulaga su kacmasi ile; HICBIR SEY OLMAZ!!
Bazi aptallar, kulak zarinin delinmesi ile akan sivi'nin, disardan kacmis su oldugunu zannederler..
Bu zavallilari uyandirmayin, birakin oyle sansinlar!!
Kulaga kacan su; KENDILIGINDEN KURUR!!  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.