Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Astim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAstim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Astim
    Gönderim Zamanı: 22 Kas 2017 Saat 23:33
Hocam siz hep diyosunuz ya astımda rahat nefes alınır zor verilir diye peki başka nedir astımın belirtileri neler tetikler mesela sadece alerjenler mi virüsler de sebep olurmu astımın ortaya çıkmasına şuan Türkiye de nerdeyse bütün çocuklar astim 40 günlük bebekten büyük çocuklara su astımın tanimini siz soyleyinde bizde öğrenelim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118155
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2017 Saat 05:31
Sebebini cok anlattim.. 2006 Kurban Bayraminda 300 doktorun, Karayiplerde 1 haftalik Cruise gezisine 
goturulmesinden sonra, Turkiye'de Astim salgini basladi.
Simdi butun doktorlar, kendilerinin de o geziye goturulebilmesi icin, var gucleri ile, Astim ilaclari yaziyorlar. 
  "Umit fukaranin ekmegi!!  Ye Memet ye!!"    Ama parasi gariban halktan cikiyor.

ASTIM:
ILK belirti; sikintili solunumdur.. Oksuruk degil!! 
Ikinci belirti: Nefes verirken islik sesi(wheezing) duyulmasidir.
Oksuruk; bunlardan sonra baslar. 
Ates OLMAZ.....  Reaksiyonu Viruslar da baslatabilir ama, Viral hastaliktan gunler sonra baslar. 
Burunda su gibi akinti, gozlerde yasarmalar ve hapsirmalar, "Saman nezlesi" arazlaridir. Astim degildir.. 
Her Saman nezlesi Astim olacak diye de bir kaide yoktur..
Astim'da; brons cidarlarinda ODEM vardir.  Akcigerlere giren hava disari zor atilir. Brons iclerinde ifrazat 
cok fazla degildir.  
N-Asetil sistein(Asist, Mucinac, Oxxa, Nac,Mucocure,AsteinMentopin vs) verildiginde, bronslarda daralma yaptigindan, hasta daha kotu olur.
Oksuruk suruplari ve Grip ilaclari daha kotu yapar. 
Dunyanin hicbir yerinde, Astimli hasta sayisi Gripli hasta sayisindan fazal degildir. 
Dunya 'da bir tek Turk doktorlari; Grip teshis etmemeye yeminlidirler.. 
Bir cocugun; 2, hatta 5 yasina kadar sadece Astim olup, hic Grip gecirmemis olmasi mumkunmudur???

Bugun: Astim nobetlerinin degerlendirilmesi ile ilgili bir tabloyu YAZARLAR bolumune konmasi icin Haluk
beye gonderdim. Onu takip edin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Kas 2017 Saat 05:36
Yukarı Dön
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2017 Saat 11:37
Şimdi hocam sıkıntılı solunum sadece rahat nefes alıp uzun sürede vermekmi hızlı nefes alıp verme buda sıkıntılı solunum sayılır mı sanan nezlesi ve normal nezleyi nasıl ayiricaz ikiside aynı şekilde başlamaz mi saman kış boyunca olurmu sadece mevsim geçişlerinde mi olur bizim sikayetleriniz daha çok eylülden sonra başlıyor ablası okula başladıktan sonra ama aynı saman nezlesi gibi sık hapsiriyor burnu su gibi akıyor gözlerde yasarma olmuyor bende diyorum ki okula giden ablasi varken nasıl olurda tüm kış boyunca hep saman nezlesi hicmi bulasmicak normal nezle biz bile hasta oluyoruz o nasıl olmasın bide 17 aylık olunca saman nezlesi için yaşı küçük sanırım bu yaşta olmaz diyosunuz astımda öksürük olmaz deyince korktum açıkçası bizim tek derdimiz solunum dk 60 a cikmasi öksürük hiç olmuyor değil oluyor ama bir hafta en fazla nefes alıp verirken boynunun orası içe cokuyor mesela buda solunum sıkıntısı olduğunu mu gösterir
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118155
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2017 Saat 20:13
Astim'in safhalari var.. O yazdigim tablo; sitenin Yazarlar bolumune kondugunda, iyi inceleyin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.