Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
elifnazar
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
|
Gönderim Zamanı: 29 Şub 2012 Saat 20:59 |
nurten... Yazdı:
elifnazar Yazdı:
ifakat Yazdı:
bu konular çok hassas.çocuk model de ne görürse onu alıyor.cinsellik için öğretilecek tek şey erkek kız kavramı.bin kızımıza kendisinin ve bayanların çok özel olduğunu,bedeninin onun hazinesi olduğunu,onun için kıymetli olduğunu anlattık.başkalarının yanında kıyafetlerinin değiştirilmemesini anlattık hep.ben giyinirken eşimi dışarı çıkardım kapıyı kapattım öğle giyindim hep kızım yanımdayken eşimde aynısını yapıyor ve doğal olarak kızımda ole görüyor.kreş de bu şekilde uygulamalar veriyor.
din ise fatoş gibi bende her gece dua ederek uyuttum kızımı b,irgün bir baktım sen sus ben okuyacağım dedi şok olmuştum.gittiği kreştede ahlak dersi alıyorlar isteğe bağlı olarak kızım istediği sürece alacak,istemediğinde bırakılacak sıkmadan,sıkılmadan büyük bi şevkle derslerine giriyor şu an.seneye aynı kreşe devam ederse inşAllah hatim etmiş bi şekilde mezun ayrılacak.şu an dualar,hadisler,cüz çalışıyorlar evde bi bakıyorum bazen oyun oynarken e,be,te i,bi,ti diye söylenip duruyor.evde hiçbir yardım kabul etmedi hiç zorlamadık al kızım şunu oku diye biliyorum ki herşeyi kendileri istediklerinde yapıyorlar.o kadar güzel ki bunları görmek bana da huzur veriyor.şuna katılmıyorum''din eğitimi çocuğa verilmemeli''bu kişinin kendi doğruları ile alakalı birşey... |
teşekkürler fikirleriniz için ben beni ve babasını giyinirken görmesini bir süre tercih ettim.anne ve babasının bedenlerinin farklı olduğunu görsün diye.ama artık bende onun yanında giyinmemeye dikkat edeceğim.tuvalettede babasıyla giriyor ki erkekler nasıl yapar anlasın diye ama artık yavaş yavaş bıraktıracağım.
| bu yaptığınız bence hiçte doğru değil nasıl yapılacağını öğrenmesi çokta önemli değilki benimde 4 yaşında oğlum var ama hiç bir zaman ne benimle nede babasıyla wc de banyoyada girmedi izin vermem herkesin bir mahremi olması gerektiğini bilmesi gerekir yanımızdayken iç kıyafet değiştirmeyiz bu yaş çocukları her gördüklerini hafızalarında kayıtlıyorlar
|
doktorumuz söylemişti bize bu şekilde yapmamızı.anne ve babanın farklı olduğunu,ve kendisininde baba gibi davranması gerektiğini bilmesi için.babayı örnek alması için.birde benim eşim şehir dışında çalıştığından dolayı çok nadir görüyor ve etrafımızda erkek olarak örnek alabileceği,birşeyler öğreneceği kimse yok.çocuk sürekli benle olduğu için baba gelince onunla beraber vakit geçirtip,onu örnek almasını istiyoruz.ben bir yere kadar herşeyi öğretebiliyorum malesef...
|
OĞLUMSA EĞER HERŞEYE DEĞER...
|
 |
aibü
Katılımcı Üye
Puanlar: 187
|
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2012 Saat 07:25 |
elifnazar Yazdı:
nurten... Yazdı:
elifnazar Yazdı:
ifakat Yazdı:
bu konular çok hassas.çocuk model de ne görürse onu alıyor.cinsellik için öğretilecek tek şey erkek kız kavramı.bin kızımıza kendisinin ve bayanların çok özel olduğunu,bedeninin onun hazinesi olduğunu,onun için kıymetli olduğunu anlattık.başkalarının yanında kıyafetlerinin değiştirilmemesini anlattık hep.ben giyinirken eşimi dışarı çıkardım kapıyı kapattım öğle giyindim hep kızım yanımdayken eşimde aynısını yapıyor ve doğal olarak kızımda ole görüyor.kreş de bu şekilde uygulamalar veriyor.
din ise fatoş gibi bende her gece dua ederek uyuttum kızımı b,irgün bir baktım sen sus ben okuyacağım dedi şok olmuştum.gittiği kreştede ahlak dersi alıyorlar isteğe bağlı olarak kızım istediği sürece alacak,istemediğinde bırakılacak sıkmadan,sıkılmadan büyük bi şevkle derslerine giriyor şu an.seneye aynı kreşe devam ederse inşAllah hatim etmiş bi şekilde mezun ayrılacak.şu an dualar,hadisler,cüz çalışıyorlar evde bi bakıyorum bazen oyun oynarken e,be,te i,bi,ti diye söylenip duruyor.evde hiçbir yardım kabul etmedi hiç zorlamadık al kızım şunu oku diye biliyorum ki herşeyi kendileri istediklerinde yapıyorlar.o kadar güzel ki bunları görmek bana da huzur veriyor.şuna katılmıyorum''din eğitimi çocuğa verilmemeli''bu kişinin kendi doğruları ile alakalı birşey... |
teşekkürler fikirleriniz için ben beni ve babasını giyinirken görmesini bir süre tercih ettim.anne ve babasının bedenlerinin farklı olduğunu görsün diye.ama artık bende onun yanında giyinmemeye dikkat edeceğim.tuvalettede babasıyla giriyor ki erkekler nasıl yapar anlasın diye ama artık yavaş yavaş bıraktıracağım.
| bu yaptığınız bence hiçte doğru değil nasıl yapılacağını öğrenmesi çokta önemli değilki
benimde 4 yaşında oğlum var ama hiç bir zaman ne benimle nede babasıyla wc de banyoyada girmedi izin vermem herkesin bir mahremi olması gerektiğini bilmesi gerekir yanımızdayken iç kıyafet değiştirmeyiz
bu yaş çocukları her gördüklerini hafızalarında kayıtlıyorlar
|
doktorumuz söylemişti bize bu şekilde yapmamızı.anne ve babanın farklı olduğunu,ve kendisininde baba gibi davranması gerektiğini bilmesi için.babayı örnek alması için.birde benim eşim şehir dışında çalıştığından dolayı çok nadir görüyor ve etrafımızda erkek olarak örnek alabileceği,birşeyler öğreneceği kimse yok.çocuk sürekli benle olduğu için baba gelince onunla beraber vakit geçirtip,onu örnek almasını istiyoruz.ben bir yere kadar herşeyi öğretebiliyorum malesef...
|
ben belli zamana kadar ve belli sınırlar içinde bu uygulamanın doğru olduğunu düşünüyorum. çünkü doktorculuk oynamalar, anne babadan gizli olarak bayan ya da erkek bedenini öğrenmeye çalışmalar hep giderilmemiş meraktan kaynaklanıyor. mesela çırılçıplak çocuğun karşısında durmak değil de iç çamaşırıyla durmak normal geliyor bana. 3,5 yaş bunun için sınır olarak kabul edilebilir gibi geliyor. çünkü cinsel gelişim 3 yaşında başlıyor. bu dönemde -sınırları aşmadan, aşırıya kaçmadan- çocuğun merakı giderilirse, o merak içinde büyüyerek, ileride kendi yöntemleriyle gidermeye çalışmaz diye düşünüyorum. kısacası önce farkı bilecek, sonra mahremiyet ona farkettirmeden öğretilecek bence. "herkesin bedeni kendine özel, bedenini korumalısın" gibi...
|
|
 |
elifnazar
Üye
Puanlar: 66
|
Gönderim Zamanı: 11 Mar 2012 Saat 23:14 |
aibü Yazdı:
elifnazar Yazdı:
nurten... Yazdı:
elifnazar Yazdı:
ifakat Yazdı:
| bu yaptığınız bence hiçte doğru değil nasıl yapılacağını öğrenmesi çokta önemli değilki
benimde 4 yaşında oğlum var ama hiç bir zaman ne benimle nede babasıyla wc de banyoyada girmedi izin vermem herkesin bir mahremi olması gerektiğini bilmesi gerekir yanımızdayken iç kıyafet değiştirmeyiz
bu yaş çocukları her gördüklerini hafızalarında kayıtlıyorlar
|
|
ben belli zamana kadar ve belli sınırlar içinde bu uygulamanın doğru olduğunu düşünüyorum. çünkü doktorculuk oynamalar, anne babadan gizli olarak bayan ya da erkek bedenini öğrenmeye çalışmalar hep giderilmemiş meraktan kaynaklanıyor. mesela çırılçıplak çocuğun karşısında durmak değil de iç çamaşırıyla durmak normal geliyor bana. 3,5 yaş bunun için sınır olarak kabul edilebilir gibi geliyor. çünkü cinsel gelişim 3 yaşında başlıyor. bu dönemde -sınırları aşmadan, aşırıya kaçmadan- çocuğun merakı giderilirse, o merak içinde büyüyerek, ileride kendi yöntemleriyle gidermeye çalışmaz diye düşünüyorum. kısacası önce farkı bilecek, sonra mahremiyet ona farkettirmeden öğretilecek bence. "herkesin bedeni kendine özel, bedenini korumalısın" gibi... |
katılıyorum size
|
OĞLUMSA EĞER HERŞEYE DEĞER...
|
 |