Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - REFLÜ :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumREFLÜ :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zlemyayl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zlemyayl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: REFLÜ :(
    Gönderim Zamanı: 11 Kas 2015 Saat 19:11
Merhabalar sayın hocam ; kızım 11 yaşında ve sayenizde- Allah sizden Razı olsun sizden -  5 yıldan fazladır Strep A dışında hiç doktor yüzü görmeden gayet sağlıklı büyüdü ve büyüyordu kii ;  maslesef 1 yaş sonrası katı gıdayı reddetmesi neticesi bol- çok bol kusmalı dönemler sonunda reflü tedavisi gördüğü günlere geri döndük ( o dönemlerde boşu boşuna allerji / astım tedavilerinden binlerce kere hamd olsun yine sizin ve grip tedavilerimizin sayesinde kurtulmuştuk ) 1.5-2 yaş civarı çocuk gastroloğunun önerisi ile 
 ( endoskopiye kıyamadığımızdan ) gaviscon- zantac ve motilium üçlüsünü 5 ay düzenli kullanarak atlatmıştık . Ama şuan , yine - yeniden hortladı bu reflü kabusu . Her yemek sonrası kusacak derece öksürük - allahtan büyüdüğü için kusma refleksini artık kontrol edebiliyor) ağzına acı sular gelmesi - miğde bulantısı -göğüs yanması şikayeti çook fazla :( yüksek yastıkla yatırıyorum , çook rahatsızsa bir çorba kaşığı gaviscon veriyorum iyi geliyor ama ilk yemekte başa sarıyoruz ... Malum sebeplerle doktara gitmek istemiyorum ve birtek size inanıp güveniyoruz ..
Ne dersiniz - biz yine zantac ( gece yatarken 2 kaşık tek doz) + gaviscom( her yemek sonrası ) + motilium ( yemek öncesi ) başlasak olmaz mı .. Böylebir denemenin zararı olur mu ? Ve kaç ay devam etmeliyim ? Yine geçmişdeki gibi 4-5 ay mı ? 
Fikrinizi ivedilikle rica eder, sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunarım Star
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118156
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2015 Saat 01:58
Deneyin, kusmalari gecene kadar kullanin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.