Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ALLERJİ, TESTİ VE TEDAVİSİ...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumALLERJİ, TESTİ VE TEDAVİSİ...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
betican Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Konu: ALLERJİ, TESTİ VE TEDAVİSİ...
    Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 00:22
Merhabalar Doktor Bey,

Benim 2006 Kasım doğumlu bir oğlum var.Küçükken birkaç kere çok ateşlendi, doktora götürdüğümüzde boğaz enfeksiyonu dendi ve antibiyotik verildi.Kullanmamıza rağmen tekrarlayıp daha da kötü olunca , tavsiye ile deneyimli bir çocuk doktoruna gittik.
Ve bize allerjk bronşit olduğunu söyledi,o zaman çok kötüydü.6 tane iğne, ventolin, zytrec kullandık.Kış döneminde Zytrec ve singulair kullandırdı ve ilkbahar gibi bıraktık. Yaklaşık bir ay önceden beri yine hırıltı ve kuru öksürük başladı.
Ben artık 2 senedir oğluma sürekli antibiyotik ve allerji ilacı kullanmak istemiyorum ama kullanmayınca da hasta oluyor ve iğnelik duruma geliyor.
İlaca karşı bir anne olarak, çocuk hastalıkları hastanesinde 3 yaşından itibaren allerji testleri yapıldığını öğrendim.Bu testleri yaptırıp, tam olarak neye allerjisi olduğunu öğrenmek istyorum.Szce bu testleri yaptırmamız bize doğru sonuç verir mi?
Bir de şu anda yine hırıltısı olan oğluma antibiyotik ve zytrec vermeden nasıl bir tedavi uygulamam gerekir, ilerlememesi için acaba.
Sizden acil cevap vermenizi rica ederim, hem hastalık açısından, hemde eğer testi yaptır derseniz, 1-2 güne yaptırıcağız.
Özel doktora gitmek istemiyorum, çünkü blyorum ki yine antibiyotik verip gönderecektir.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 09:50
Yapılanlar baştan aşağıya yanlış, eski maillere bakın. Allerjik bronşitte "ateş" olmaz...
Yukarı Dön
betican Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 23:15
Ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım doktor bey.Bana tam olarak ne yapmam , nereye gitmem, hangi tedaviyi uygulamam,ve teşhisi koymaları için nereye başvurmam gerektiği hakkında açık bilgi verir misiniz?
Eğer oğluma yanlış teshis ve tedavi uygulanıyorsa bir an önce , önlem alıp doğruyu uygulamak istiyorum.
BANA EN KISA ZAMANDA CEVAP YAZMANIZI BEKLİYORUM.ÇÜNKÜ YİNE GÖĞSÜ DOLU VE BALGAMLI BİR ŞEKİLDE ÖKSÜREMEYE BAŞLADI.
BİZDEN YARDIMINIZI ESİRGEMEZSENİZ ÇOK SEVİNİRİM...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2009 Saat 15:05
Anlattıklarınız ve yapılanlar okadar birbirinden aykırıki, nesini düzelteyim bilemiyorum... Allerjide ateş olmaz, balgam olmaz, akciğerlerde birikme olmaz. Sizinkisi; gripal enfeksiyon, 1-2 gün bizim "Grip" tedavilerini uygulayın. Serum fiz, coldmix, limonlu bal gibi, sonucu görüşelim. Bu arada ateşi çıkarsa, bir hastanede gösterin derim. Birde kan sayımı yapılırsa, daha fazla yardımım dokunur.
Yukarı Dön
betican Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2009 Saat 23:47
Doktor Bey,Özel doktorun dediği allerjik bronşit ve bize antibiyotik vermesinin de allerji ilaçları kullandırmasında amacı allerjinin ASTIMA dönüşmesini engellemek içinmiş. Anti biyotik vermesinin nedeni baskılamakmış.
Allerjinin geniz akıntısı yaptğı ve bu akıntınında mikrop aldığı zamanlarda bronşlarına akıp, hırıltı
,ateş ve öksürüğe yol açtığıymış.
Bana bugüne kadar ki ısrarlı sorularım sonucunda verdiği cevaplar bu ki, her gittiğmizde yemek parasından verdiğimiz 100 tl karşılığında ancak 2 kelime konuşturuyor beni.Artık gitmemeye karar verdim ben, çünkü çocuğa ilaç kullandırmak ve ayrıca kafamda 100 tane soruyla dönmek bizi yordu.
PEKİ EĞER GRİPSE SÜREKLİ TEKRARLAMASI , HIRLAMASI VE ATEŞİNİN ÇIKMASI NORMAL Mİ? BİR DE İLGİNÇTİR Kİ , BU SEFER 2 GÜN ÖNCE ANTİNBİYOTİĞİ 2 KERE , ATEŞ DÜŞÜRÜCÜYÜ 1 KERE VERMEME RAĞMEN NE ATEŞİ ÇIKTI NE DE ÖKSÜRÜĞÜ ARTTI.
SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ BAL VE LİMON VERDİM. AMA BİR YEMEK KAŞIĞI BALA 4-5 DAMLA LİMON SIKTIM.NASIL OLACAĞINI BULAMADIM.
BEN GÖĞSÜNDEKİ BU BALGAMI NASIL ATTIRACAĞIMI BİLEMİYORUM, VE OĞLUM ASLA KUSMUYOR. DÜN AKŞAM ÖKSÜRÜRKEN ZORLA AĞZINDAN MENDİLLE TÜKRÜĞÜNÜ SİLDĞİMDE YEŞİL RENKLİ BALGAM VARDI. TÜKÜR DEDİĞİM HALDE, ANLATTIĞIM HALDE HEPSİNİ GERİ YUTUYOR.VE BANA SANKİ HEP İÇİNDE KALIYOR, O HASTA EDİYOR GİBİ GELİYOR.
BEN BU BALGAM ÇIKARMA OLAYINI , VE TAMAMEN BİTİRMEYİ NASIL HALLEDERİM.ŞİMDİ NE ÖKSÜRÜK NEDE HIRILTI VAR. 2 GÜNDÜR BAL VE LİMON  VERDİM.COLDMİX' İ YARIN ALICAM.AMA NE ZAMANLAR VE NASIL KULLANICAĞIMI BİLMİYORUM

BU ARADA BURUN KANAMALARI İÇN 2 GÜN ÖNCE KAN TAHLİLİ YAPTIRDIK.SİZE SONUÇLARI YAZIYORUM.

HEMATOLOJİ - TAM KAN

WBC 9,24
NE % 32.8
LY % 54.9
MO % 9.2
EO%2.8
BA%0.3
NE#3.03
LY# 5.07
MO#0.85
EO#0.26
BA#0.03
RBC 4.43
HGB 12.1
HCT 35.6
MCV 80.4
MCH 27.3
RDW_CV 34.0
RDW_SD 14.0
PLT 288
MPV 8.3
PCT 0.24
PDW 8.7
PLCR 13.1

KOAGÜLASYON ( ACL - TOP)

PROTROMBN AKTVTESİ 100
PROTRPMBİN ZAMANI 11.7
INR 1.02
APTT 33.3
FİBRONOJEN 215

DOKTOR BEY YAPILAN TÜM TAHLİLLERİ YAZDIM LAZIM OLUR DİYE.Eğer sizde tamam derseniz ben oğlumu BAKIRKÖY ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ allerji bölümüne götürüp testlerini yaptırmayı düşünüyorum?
SİZ NE ÖNERİRSİNİZ ÇOK YAZDIM AMA BAŞKA ÇAREM YOK.
ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2009 Saat 12:32
Çocuklar erişkinler gibi balgam çıkaramazlar. Yutmalarında bir sakıca yok, kendi imalatları... Zaten herkez, hergün farkında olmadan yutuyor.
Gelelim dersimize:
1- Allerji astıma dönüşmez. Astımlılar astım olmak üzere doğarlar. Muayyenn bir  yaş gelincede olurlar. Astımın tedaviside yoktur, hayat boyu sürer. Tedaviler sadece nöbet aralarını açar, nöbetlerin hafif geçmesini sağlar.
2- Profilaktik (baskılama) amaçlı antibiyotik kullanımı yoktur. Eğer böyle bir gerekçe olsa idi, herkez hayatı boyunca alırdı..Ne zaman hasta olacağınızı  bilmediğiniz için, hastalanmamak uğruna antibiyotik kullanılması çok saçma..
3-WBC 9.24, düşük lökosit sayısı, bakteriel yani, antibiyotik kullanmayı gerektiren bir durum olmadığını gösterir..
4-LY oranı, NE oranından büyük olduğunda hastalık viral demektir.
5-EO düşüklüğü allerjik bir durum olmadığını gösterir.
6-HGB 12.1 ... Kansızlık yok..
7-PLT 288.    Lösemi gibi bir kan hastalığı yok..
Yukarı Dön
betican Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2009 Saat 07:31
Çok çok teşekkürler doktor bey.İçimi çok rahattattınız, allah razı olsun. Ben bunca zaman boşuna ilaç verip, allerji diye telaşlanmışım.Yani bundan sonra öyle bişey olduğunda limonlu bal verip, serum fiz., cold mix kullanıcam.
Hiç kötü bişey yok allah'a şükür.
Kolay gelsin...
Yukarı Dön
betican Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2009 Saat 22:59

Doktor Bey

Dediğiniz gibi ballı limonu yapıyorum ama çocuğun çok balgamı var ve çıkaramıyor. bu da çok rahatsız ediyor, hırıltılı öksürüyor. ve sesi kalın çıkıyor . ilaç vermek istemiyorum ama yanlış bişey yapmaktanda korkuyorum.
burnu da akmıyor. önerebileceğiniz bir yöntem yada bitki varsa hemen uygulasam sizden öğrenip.
çocuk çok rahatsız , teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.