|
Sünnet aglama |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
esmanurr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Saat 3 Dakika önce Saat 19:30 |
**Hocam merhaba,** Oğlum 84 günlük, 3750 gr dogdu..65 cm boyunda ve 6.850 gram. Bugün sünnetini yaptırdık. Sünnetten önce, sizin bu konudaki görüşlerinizi çok iyi bildiğim için forumda arşivden yaklaşık 17 sayfa yazınızı okudum. Açıkçası, sünnetin eninde sonunda yapılması gerekeceğini düşündüğümüz (ister dini, ister kültürel baskı deyin) için mecburen böyle bir karar verdik. Herkes ısrarla “3 ay dolmadan, hatta bebek dönmeye bile başlamadan yapılırsa çok kolay oluyor” diyordu. “Zaten lokal anestezi ile yapılıyor, çocuk sadece iğne sırasında ağlıyor, sonrası kolay geçiyor” gibi ifadelerle bizi rahatlattılar. Biz de burada çok önerilen, 10 yıldır birçok kişinin çocuğunu götürdüğü özel bir cerraha gittik. Doktor, iğneleri yaptıktan sonra “5 dakika sonra getirin” dedi. Bu dönemde bebeklerin elleri, ayakları tutulduğu için korktuklarını, bu yüzden ağladıklarını söyledi. Bu ağlama normalmiş. Ama hocam, benim oğlum o sırada asla “normal” şekilde ağlamadı. Resmen çığlık çığlığa ağladı. Ben böyle olacağını bilmiyordum. Hatta “Acı hissediyor olabilir mi?” diye sordum. “Bu çocuk acı çekiyor gibi” deyince doktor beni tersledi: “Ben size söyledim, bu pozisyonda durduğu için ağlıyor,” dedi. Hatta “İsterseniz çıkın,” bile dedi. O esnada babası ve amcası i bebeğin ellerini ve ayaklarını tuttuyordu .. Sünnetten önce yarım ölçek Parol içirdiler, 4 saat sonra bir doz daha içirmemizi söylediler. Sonrasında biraz emdi, o an iyi gibiydi ama yine de hep huzursuzdu. Uyanıkken sürekli ağlıyor gibi bir hali var, sanki canı yanıyor gibi… Peki, ben neden size yazıyorum? Biliyorum, siz küçük yaşta sünnete karşısınız. Ama bir yandan da büyüyünce asla ikna edememekten, daha büyük bir travma yaşamasından korktum. Kızım dişçiye gittiğinde bile ağlaya ağlaya mahvoluyor. Bu oğlanı 7-8 yaşında nasıl ikna edecektim? Öyle olunca belki de hata ettim… Bile isteye kıydım çocuğa gibi hissediyorum… Benim size sorum şu: Kusura bakmayın vaktinizi aldım ama bu yaşananlar normal bir süreç mi? Bundan sonrası için önerdiğiniz bir bakım ya da dikkat etmem gereken ekstra bir şey var mı? Düzenleyen esmanurr - 11 Saat 3 Dakika önce Saat 19:30 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|