|
Tahlil sonuçları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Gözde. ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Saat 45 Dakika önce Saat 18:55 |
Hocam merhabalar. Kusura bakmayın rahatsız ediyorum. Kızım 13 aylık. 11 aylıkken doktorumuzun rutin dediği kan tahlillerini yaptırdık. Hormon biyokimya gibi. 11 ayllıken tahlil sonucunda d vitamini, b12 eksikliği, demir eksikliği çıktı ve 2 ay boyunca vitamin kullandk. Bu ay yani 13 ayllıken yine testi yineledi ve vitaminlere devam edip 2 ay sonra tekrar testi yineleyeckmiş. Şüpheye düşüp test sonuçlarını aldım. Sağlıkçı değilim ama test sonuçlarıma baktğmda referans aralığı şüpheli geldi.
VİTAMİN D(25 OH) SONUÇ: 27,33 BİRİM: NG/ML REFERANS ARALIĞI: 0-20 Bu sonuca göre vitamin fazlalığı olmuyor mu? Doktor eksk vitamine devam 2 ay sonra test yinelecek diyince artk para tuzağı olduğunu düşündm. Hocam yine diyorum sağlıkçı değilim ama referans aralığı tahmin ettiğim gibi mi?
Düzenleyen Gözde. - 17 Saat 17 Dakika önce Saat 19:23 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Referans aralığı:0-20 HA!!!!
BU aşşağılık şarlatanlar; D vitamin eksikliğini nasıl tedavi edeceklerini bilemedikleri için böyle aşşağılık sahtekarlıklarla halkı kandırırlar! Olması gereken seviye: 50-100 arasıdır. Tehlikeli seviye: 150 üstünde uzun süre kalmasıdır. O doktor aşşağılık bir şarlatan ve kendisi gibi aşşağılık bir laboratuvar ile ÇETE halinde çalışıyor! Sakın söylediği hiçbir şeye inanmayın. Allaha bilir, diploması da sahtedir! Bir ay ara ile toplam 2 ampul Dvit3 kırıp içirin ve Aralaık ayında sadece D vitamini baktırıp, bana yazın. Bu dozlar bile yeterli olmayabiliyor. Ayrıca da: "rutin" diye bir Kan tahili de YOK! Tamamen duygusal!!!Tam bir tüccar terzi.. Yazılarımı okuyun. |
|
![]() |
|
Gözde. ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim hocam.. Sizin yazdıklarınızı ve bilgilerinizi okuduğumuz için bu şekilde bilinçli yaklaşıyoruz. Hocam 2 ay önce demir ve HGB sonucu iyiyken bu ay yinelediği sonuçta demir yine düşmüştü. Kan ilacına tekrar başlattı.
HGB: SONUÇ: 10,6 BİRİM: G/DL REFERANS A.: 11.1-14,7 DEMİR(SERUM): SONUÇ: 49 BİRİM:UG/DL REFERANS: 60-180 Sizce kan ilacına başlamalı mıyım? Bu sonuca güvenebilir miyim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hgb referans aralıkları YANLIŞ!!! Erişkin "Referans Aralıkları"!!
Yaşına göre Hgb değeri normal. Demir ilacı gerekmez.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|