Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yabancı dil
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyabancı dil

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sesear Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: yabancı dil
    Gönderim Zamanı: 22 Mar 2012 Saat 22:19
merhaba benim bir kızım 5,5 birde oğlum 3,5 var... ben almanyada doğdum büyüdüm.. evlenince temelli döndüm... eşim çocuklara almanca öğretmemi istiyor.. bende istiyorum ama ne yaptıysam olmuyor.. kızım ilk başlarda istemedi bende üstüne gitmedim.. şimdi eşim kızıyor geç kaldım öğretmekle diyor.. evde benim hep almanca konuşmamı istiyor ama kendimi aptal gibi hissediyorum tek ben konuşunca.. ne yapacağımı yada nasıl yapcağımı bilmiyorum.. yuvada ingilizce öğreniyorlar .. ama almancayı da öğrensinler istiyoruz.. bize yardımcı olurmusunuz?
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2012 Saat 21:22
Merhaba,
Burada önemli olan nokta çocukların önce kullanılan birinci dile hakim olmalarıdır. Eğer Türkiye'de yaşıyorsanız çocuklar tabii öncelikle bu dili öğrenip, gramerine tam hakim olunca ikinci dil verilmelidir. Eğer evde anne-baba olarak Almanca konuşup çocukların öğrenmesini istiyorsanız, tv de açtığınız kanallarda ona göre olsun ki bocalamasın çocuklar. Yuvada da İngilizce veriliyorsa bence kafaları karışacaktır. Çünkü orada bir sistemle öğretiliyor. Ama aynı anda ikisini vermeyin kafaları karışabilir.

Sevgiler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.