Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sadece sola dönüyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSadece sola dönüyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Erencik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesajın Direkt Linki Konu: Sadece sola dönüyor
    Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 11:14
Hocam benim oğlum tam 6 aylık oldu bugün yaklaşık 2 haftadır dönme ve yuvarlanma hareketlerine başladı fakat sadece sol tarafa doğru dönüp yüzüstü geliyor tekrar sola dogru çevriliyor yani tamamen sola endeksli Big%20smile sağ tarafa da dönmesi için elimden geleni yaptım ama yok illa sola dönüyor ve neden sağa dönmüyor diye endişeleniyorum.

Bir de dönerken her iki bacağının yan taraflarında pişik gibi kızarıklıklar oluşmuş acaba sürekli yuvarlanmaktan mı bilemiyorum ama ben hametan veya vazelin sürüyorum tahriş olduğu için siz başka bir krem önerir misiniz?

Teşekkürler. SelamlarKizBebek
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118311
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 13:03
Bebekler genellikle, annenin olduğu tarafa dönerler.Siz öbür yanına geçin bakalım ne olacak. Hametan açık yaralara kullanılır. Bu iş için vaselin yeterlidir.
Yukarı Dön
zeytincin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 216
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 13:28
Hocam merhaba,
Konuyla alakalı olduğu için yeni başlık açmadım.Benim oğlum da (9 aylık) sadece sağ tarafa dönüyor.Uyanikken elinden tutup döndürmeye çalışınca dönüyor ama kendi başına hep sağ tarafı tercih ediyor.Özellikle uyurken.Sırt üstü yatırıyorum bir bakıyorum yana dönmüş ama hep sağ taraf sol taraf değil.Yatağın yönünü, başının yönünü değiştirdim ama hiçbir şey değişmedi.
Bir problem teşkil eder mi?
Cevabınız için teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 13:58
Hayır etmez, merak etmeyin....
Yukarı Dön
Erencik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 16:42
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Bebekler genellikle, annenin olduğu tarafa dönerler.Siz öbür yanına geçin bakalım ne olacak. Hametan açık yaralara kullanılır. Bu iş için vaselin yeterlidir.

Sanırım yanlış anlattım. Yani nereye geçsem tabiki bana bakıyor ama hareket olarak dönmüyor yani sevdiği oyuncağı attım sağa dönsün diye yok o tarafa benim yardımım olmadan dönmüyor yani onu anlatmak istemiştim. Zamanla döner mi yoksa bir sorun mu var diye kafama taktımQuestion

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 17:33
Bu bir sorun değildir, tesadüfen biraz o tarafa fazla döndü ise alışkanlık oluşmuş olabilir, zamanla düzelir. Mühim olan başın devamlı aynı yöne çevrili durmasıdır. İki hususu karıştırmayın.
Yukarı Dön
Erencik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 19:44
Teşekkür ederim...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.