Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KORKUTAN BRONŞİOLİT
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKORKUTAN BRONŞİOLİT

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
iflaholmaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: KORKUTAN BRONŞİOLİT
    Gönderim Zamanı: 27 Nis 2013 Saat 17:43
DR.bey merhabalar.oğlum 23 aylık geçen hafta 2 gün kadar burun akıntısı oldu oğlumun.daha önce peditus vermişti dr.muz.bende bu ilacı 2 gün boyunca kullandım.ardından 3.gün çok hafif ateşi çıktı ,hafif öksürük başladı.calpol verip yatırdık.uyandığında ateşi yoktu ama göğsünde hırıltı olmaya başladı.1 saat içinde iyice kötüleşince acile gittik.kan testi ve akciğer filmi çekildi.(ankara güven hast.)sol akciğerde dansite artımı gözlendi.yapılan muayene sonucu bronşiolit dendi.göğsünde çekilme olduğu,kanda lökasit,crp değerlerinin yüksek olduğu vehemen yatırmamız gerektiği söylendi.sürekli oksijen taktılar.aralıklı ventolin verildi maskeyle.ve damar yoluyla ampisiline  başlandı.macrol şurup verildi.hiç ateşi olmadı.parmaktan yapılan ölçümde sanırım oksijen 90-92 lerdeydi.2 gün boyunca böyle devamedildi.3.gün oğlum çok rahatladı.4.günde çıktık zaten.en son oksijen 96 lara çıkmıştı.
AGUMENTİN-MACROL-ENFLUVİR-VENTOLİN tedavisine devam edin denildi.bugün 9.gün.ilaçlarda bitti zaten.şuan  gayet iyi.kontr.gittik tamamiyle geçmiş dendi.

evde büyüyen bi çocuk.etrafında biz dahil kimsede grip değildi..anlamadık nerden aldı bu virüsü.zaten şimdiye kadar 3 kere grip oldu.hep de bizden bulaştı.benim asıl merak ettiğim bu bronşiolit dedikleri tekrarlar mı?her grip olduğunda durum bu mu olucak?sanki hastanede çok abartıldı gibi geldi;İlaçlar vs:-(((fikrinizi alabilirmiyim...teşekkürler...

Düzenleyen iflaholmaz - 27 Nis 2013 Saat 17:56
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118311
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2013 Saat 19:55
1- Butun bu olanlar; Peditus kullandiginiz icin oldu. Bu ilaci kasten, oksurugu kesmek icin veriyorlar. Oksuruk kesilince de, hastalik Akcigerlere iniyor. Sizi koruyan "oksuruk", boyle ilaclarla baski altina alindiginda, oksuruk kesilir ve sizde bunu bir marifet sanirsiniz. Ondan sonra da acisi boyle cikar. Bir daha bu tuzaklara dusmemek icin,hicbir; Oksuruk kesici ve Soguk alginligi ilaclarindan hicbirini kullanmayin.
2- Bronsiolit; Bronsit degildir ve bu sekilde Bronsit ilaclari ile tedavi edilmezler. Yapilanlar cok yaygin olan bir sahtekarlik usuludur. Maaalesef, gunumuzde her oksuren cocuk;Astim, her kusan cocuk;Reflu tedavileri gormektedir.
3- Hic ilac kullanmasa idiniz, cocuk kendiliginden iyilesmisti.
4- Verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin, sadece benim Grip icin anlattiklarimi kullanin.
Yukarı Dön
iflaholmaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2013 Saat 18:16
sözde ankaranın en iyi hastanesidir bu hastane:-(sağolun hocam.boş yere tonla ilaç kullandık öylemi:-(((daha da peditus kullanmam. tekrarlayabilir de dediler:-(((

Düzenleyen iflaholmaz - 28 Nis 2013 Saat 18:17
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2013 Saat 18:37
Bir dahaki Gripte gorusuruz insallah... Bu sefer, benim anlattiklarimi uygularsiniz ve aradaki farki gorursunuz.
Yukarı Dön
arascan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 31
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2013 Saat 10:28
Hocam yeni konu açmak istemediğimden ben de buradan devam etmek istedim. Benim 2 yaşındaki oğlum da geçen hafta aynı sıkıntıyı yaşadı. Basit bir üst solunum yolu enfeksiyonu ile başladı ve 3. gün hırıltı, hışırtı, çok hızlı nefes alma sebebiyle bronşiolit teşhisi kondu. Ben normalde sizin önerilerinizle hiçbir soğuk algınlığı ilacı kullanmazdım. Ben işte iken aile büyükleri hangi akla hizmetse öksürüğü var diye sabah yarım ölçek kreval diye bir şurup vermişler çocuğa ne olduysa o gün oldu. Doktoruna sorduğumuzca o şurubu kullanmadıklarını, öksürük refleksini kesen bir ilaç olduğundan bronşiolite bunun sebep olmuş olabileceğini söyledi. Peki sizce yarım ölçek tek seferlik bir şurupla çocuk bronşiolit olmuş olabilir mi hocam? Doktorlar çocuklara yazıyor bu ilaçları halen. Öyleyse uyarmak gerekir aileleri diye düşünüyorum.
Her Şey Senin İçin...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2013 Saat 18:18
Tek olcekte bile, oksuruk kesildigi icin, goguse inme ihtimali vardir. Ates, oksuruk, kusma ve ishal; vucudun savunma mekanizmalaridir. Bunlari durdurmaya yonelik herhangi bir tesebbus, kotu sonuclanir. Bu ilaclari sadece, enfeksiyon harici olan oksuruklerde ( Akciger kanseri, Verem) gibi kullanabilirsiz. Ki bununda sinirlari vardir.
Peki bu ilaclari doktorlar niye veriyorlar? AILELERIN GOZUNU BOYAMAK ICIN... Cocuk doktoru, -cocuk hastayi- degil, parayi veren aileyi memnun etmeye yonelik davraniyor. Aile; evde "gurultu-patirti" olmasin istiyor. Cocugu dusunen yok..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.