Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tek çocuk ve tek çocuklu aileler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konutek çocuk ve tek çocuklu aileler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 567
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2009 Saat 20:00
Başbakan 3 tanemi demişStern Smile3 tane yapsak bakamıyoz başkan desek ne der tahmin ediyomConfusedEvim ve garantili bi işim olsa 3 te yaparım 4 deLOLabartmimm ama eskiler demişki ''doğurun doğururnda ağaç kovuklarına koyun''demişLOLLOL

Hani biyerde çok çocuk yapsak ne olrki denmişya,ben şöyle bi fikir atayım,dünyadaki müslüman nüfus artar,tabi doğam her çocuk müslüman olurmu onu bilememLOLLOL
Yukarı Dön
demet Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2092
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 00:57

valla parada versen yatta verse katta verse sponsorda olsa baskan one minüt dahada 3.yapmam ozamana gac kovuguda bulamam zaten..LOL 

Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH
Yukarı Dön
Siddartha Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
Söylesem tesiri yok...

Puanlar: 2478
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 10:01
Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

Arkadaşlar  2. çocuğu veya 3.  çocuğu aile kendini ne zaman hazır hissederse o zaman düşünmeli     bence.   Anne babanın  psikolojisi  çok önemli.  Maddi ve manevi yönden hazır olmaları özelliklede  manevi yön daha önemli.   bir çocuk doğru veya  2 çocuk  daha doğru diye birşey yok.

ikisininde ( +) ları,  ( - )leri var.  bu tamamen aileye bağlı.  Kimi aile bir çocuğun kaldırır   kimi  aile  5 çocuğu...
Ayrıca kardeşi olsun diye 2. çocuğun yapılmasını da ben doğru bulmuyorum. 
Bunlar benim doğrularım tabiki.Smile..

eşim ve ben  oğlumuzu nasıl istediysek  2.yide   aynı istekle istersek   hazırız diyeceğiz. Biraz endişelerimiz var   zamanla yok olursa neden olmasın. .....

Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.

Geçen gün AOA'da tek çocuk konusu işlenmişti. Uzmanlar da hemen hemen böyle söylüyor.

Tek çocuk ya da iki çocuk hakkında çeşitli artılar ve eksiler var... Bu daha avantajlı demek imkansız.
Tamamen ailenin tavırları, çocuğun büyüdüğü ortam, alabildiği eğitim gibi şartlar çocuğun genel halini ortaya koyuyor. Kimi aile tek çocuğu kaldırır kimi 5 demişsiniz. Evet hatta kimi aile çocuk kaldırmaz. LOL Evliliklerini kurtarmak için çocuk yapan ve çocuğunu daha doğduğu anda hayata 1-0 geride başlatan bir çok anne baba var. Evlerinde ekmek alacak paraları yokken çocuk yapanlar var. Örnekler çoğaltılabilir...

Sadece birinci çocuğu düşünerek ve onun kardeşi olsun diye çocuk yapmak da ikinci çocuk için haksızca bir şekilde varoluşuna başlamak anlamına geliyor.

Çok uzatmayayım, siz gayet güzel bir özet geçmişsiniz ve tamamen aynı fikirdeyim. Wink

Yukarı Dön
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 804
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 11:44
tekrar söylüyorum. Ben tek çocuğun ve sapasağlamım allaha şükür. Sorun belli bir yaşa geldikten sonra hayata karşı tek başına mücade etmek gerçekten çok güç oluyor. Kardeşin eksikliğini eşle, eşin kardeşleriyle, kuzenlerle vs. telafi etmeye çalışıyorsun. Kardeşin yerini tutuyor mu bilmiyorum. İşin öbür tarafı ise kardeşim olmuş olsaydı kesinlikle sahip olduğum imkanlara ulaşamayacaktım. Belki iyi eğitim alamayacaktım. Bir işim olmayacaktı. Dolayısıyla hayatım da farklı olacaktı. Bu şekilde hayata karşı mücadele etmek daha mı kolay olacaktı bilmiyorum. Üstelik maddi imkanlarım daha kısıtlı olacağı için benim çocuğum da daha kısıtlı imkanlarla büyüyecekti. Bu böyle gidecekti yani. Tek çocuk olarak ikinciyi istiyor muyum? Oğluma bir kız kardeş deli gibi istiyorum. Ama ikisine de iyi imkanlar sağlayabilecek miyim hala düşünüyorum. İnsan olarak pek çok şey istiyoruz ama her istediğimizi yapabiliyor muyuz?  İsteklerimizi ancak imkanlarımız ölçüsünde karşılıyoruz ....
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 12:29
Biz 4 kardeştik,ben tekne kazıntısıyımLOLAnnem 40 yaşındayken doğmuşum,rahmetli abim askermiş,ve ben aslında istenmeden olan bir çocukmuşum,o zamanın şartlarında çok uğraşsada annem inatla ben düşmemişim!..

Şimdi hayatta 3 kardeşiz ve kardeşler arasında hiç bağ yok,abimle görüşmüyoz,ablamla karakterlerimiz çok farklı,örneğin önceki gün aradım ''abla babam burda çok hasta beyin damarları tıkanmış felç geçirecekmiş nerdeyse''dedim,ablam ''ben oraya gelecem kalırmı o zamana kadar acaba'' dedi,ki kalmayacağını biliyo,ama neyi var nasıl olmuş ne olmuş diye sormadıStern Smileve ben aramasaydım buraya geleceklerinden haberim olmayacaktı bileConfused

Sözün kısası yakınlık,destek açısından küçük yaşta öksüz kaldım kardeşlerden bişey görmedim,keşke hiç kardeşim olmasaydı derim bazen..Öte yandan istenmeyen çocuk,yani ben babamın en rahat gelip gittiği,en rahat sığındığı evladımThumbs Upve kazadan sonra babamın yanında kalan tek kişiydim,ben olmasaydım hepten kimsesiz kalacaktıCryşimdi havalar iyice düzelsin gidecem babamın yanına,bu konumda düşünüyorum iyiki doğmuşum benLOLLOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 567
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.