Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Faranjit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumFaranjit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zuzum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Konu: Faranjit
    Gönderim Zamanı: 05 Şub 2013 Saat 11:37
İyi günler Hocam..

3 aylık kızımı öksürük ve burun tıkanıklığı için doktoruna götürdük 2 gün ilaç vermedi takip edelim dedi 2 günün sonunda nefes almaz halde tekrar gittik farenjit olduğunu söyledi. Duocid Antibiyotik verdi 12 saate bir çay kaşığı.Dün gece verdik ilk defa. kızım hiç uyumadı yeşil kaka yapıyor emerken burun tıkalı olduğu için hava yutuyor sanırım aşırı gaz olmaya başladı.

Hocam siz ne önerirsiniz çok zor durumdayız..

Yukarı Dön
zuzum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2013 Saat 16:44
Hocam yazmayı unutmuşum birde biberon almama konusu vardı daha önce de sormuştum,  ne anne sütünü nede mama almıyor biberondan.
Sabah işe giderken saat 8:00 - 8:30 gibi emziriyorum (hep tek memeyi emiyor) öğlen 12:00 - 12:30 gibi emziriyorum ve akşam 16:30 dan sonra ne zaman isterse o zaman veriyorum.Annem benim olmadığım aralarda zorla 30 ml verebiliyor.

Bu durumda ne yapmalıyım..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118343
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2013 Saat 18:59
3 aylik bir cocukta, antibiyotigin ne isi var!! Anneden gecen antikorlar yuzunden, ilk 1 sene antibiyotik gerektiren hastaliklar son derecede nadirdir. Bu devredeki atesli hastaliklarin buyuk cogunlugu; Gripal enfeksiyonlardir. Antibiyotigi kesin. Cocugunuz Grip geciriyor, hele birde atesin olmayisi ve burun tikanikligi bunu iyice teyid eder. Sadece sicak su buhari, oksurdukce ( limonata gibi hazirlanmis) Limonlu bal,  Serum fiz ve yastigina 2 damla ColdMix damlatmaniz yeterlidir.
Beslenmesini aynen devam ettirin, baska sansiniz yok.
Yukarı Dön
zuzum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 09:52
Teşekkürler hocam sizden haber gelmeden vermemiştim antibiyotiği bir defa içmiş oldu yani.Bundan sonrada vermem.

Çok teşekkürler bilgileriniz için..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.