Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kabizlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kabizlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Seymahu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seymahu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kabizlik
    Gönderim Zamanı: 6 Saat 53 Dakika önce Saat 04:58
Hocam Merhabalar. 24 temmuz 2024 dogumlu 2.765 gr dogan bir oglumuz var. 
1 yas kontrollerine kadar dogru duzgun ek gida vermeden( sadece tadimlik verdim) sadece anne sutu ile ilerledik. 1 yas kontrolunde 8300 gr geldi. son 3 ayda yalnizca 100 gr aldigi icin ek gidaya baslaman gerektigini soylediler. simdi en azindan gunde 1 öğun bile olsa corba, meyve gibi seyler veriyorum. 
tadim zamanlarindan beri kaka yapmakta zorlaniyor. 4 5 gunde bir kati sekilde ıkınarak yapiyor. yaptigi miktar kayisi buyuklugu gibi, sari renkte. son 2 defadir yaparken cok agladi hem yapma esnasinda hem sonrasinda. ilkinde örtu uzerine oturunca igne ucu kadar Kan lekesi gorduk örtude. bu durumda popoda catlak mi var? cok agladigi icin ve kan gördugumuz icin suphelendim. gunluk zeytinyagi veriyorum, ictigi su miktarini elimden geldigince arttirmaya calisiyorum ama kaka sertligini yumusatamadik, bu durumlarda ne yapabilirim ? catlak varsa nasil mudehale edilmeli?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118351
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 5 Dakika önce Saat 09:46
Öncelikle, "beslenme" ile ilgili yazılrımı yazarlar kısmından bulup okuyun.
1- Bu yaş için "ek gıda", ASLA çorba, meyva gibi gıdalar değildir. Anne sütü az geilyorsa, kutu sütlerinden
 verin.
2- Asla Türk doktorlarının "Bebek beslenmesi" ile ilgili hiçbir dediklerine inanmayın. 
3- Makat deliğinde "çatlak" bile olsa bir şey yapılmaz, kendiliğinden düzelir.
4- Mühim olan, kabız kalmamasıdır. Bunun için:
 Pirinç, patates, Muz ve elma vermeyin. Kayısı, incir (kuruları da olur) armut verin, Tam yağlı süt verin.
5- Öncelikle anne sütü verin, üstüne kutu sütlerinden alabildiği kadar verin. Her verişte, 1 veya 2 kesme
şekeri kadar şeker ilave edin. 

Yukarı Dön
Seymahu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 30
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seymahu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 1 saat 15 Dakika önce Saat 10:36
Tesekkur ediyorum hocam. Pirinc, patates muz vermiyorum hic ama elmanin da kabizliga sebep oldugunu bilmiyordum. Dikkat edecegim

Bunun yaninda hocam 7 yasindaki kizimi 33. aya kadar ben anne sutu ile goturdum. ek gida neredeyse hic almadi. niyetim oglumda da ayni yontemi izlemekti ama kilo alimi dusuk olunca endiselendirdiler bizi. sutun yetersiz oldugu gercekten kilo aliminin dusuk olmasindan mi kaynaklanir? Doyup doymadigini nasil anlariz? çisli bez sayisi gunluk 5 6 olursa doyuyordur deniyor. bu dogru mu? bir seyler yedigi gun daha fazla bez degisimi oluyor. sadece anne sutu aldigi gun az. Oglum downlu bu arada kilo aliminda bir onem arz ediyor mu bilmiyorum ama ilerleyen zamanda downlu bireylerin cogu obez oldugu icin de ek gida durumlari benim kafami karistiriyor
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.