Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kanda mikrop mu?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkanda mikrop mu?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nevin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: kanda mikrop mu?
    Gönderim Zamanı: 21 May 2009 Saat 23:58
18 aylık kızım dün gece kustu ve 38.5 derece ateşlendi sabah doktora götürdüm ve nedeni belli değil dedi tam kan sayımı ve idrar testi istedi. idrarı bir türlü alamadım. kan sonuçları çıktı ve doktora götürdüm.kaanında mikrop var dedi ve augmentın-bıd ,calpol ve dolven verdi.kan sonuçlarını sizede yazıyorum aynı zamanda babamız talasemi taşıyıcısı acaba bu kan sayımı kızımda da olup olmadığının bir göstergesi ola bilirmi yada nasıl bir test yaptırmalıyım. kan sonuçlarında eksiler ve artılar var sadece kanda mikropmu var. başka bir doktora daha götürsemmi acaba teşekkür ederim...

WBC           9.6
LYM            3.0
MON          0.5
GRN         +6.1
LY%          31.2
MO%         5.2
GR%         63.6
RBC           4.43
HGB          -10.3
HCT           34.8
MCV          -78.5
MCH         -23.2
MCHC       -29.5
RDV            14.2
PLT             270
PCT            0.207
MPV           -7.7
PDW           13.5

Yorumlarsanız sevinirim....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118570
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2009 Saat 09:51
WBC 9.6 normal değer olup, çocuğunuzda viral (gripal) bir enfeksiyon olduğunu gösterir. Eğer WBC yüksek olsa idi buda çocuğunuzda "Bakteriel "bir enfeksiyon olduğunu gösterirdi, antibiyotik o zaman gerekirdi. Kanında mikrop var diyebilmek için , "Kan kültürü" yapılmış olması ve bu kültürde bakteri üremiş olması gerekirdi. Bu durumada "Sepsis" denir. Maalesef, bu günlerde bu tip doktorlar(!) piyasada çok arttı. Bunları hangi Tıp fakültesi imal ediyor araştırmak lazım... Nasıl olsa antibiyotik verecekleri için niye tahlil isterler garip!! Ya kasıt var, yada çok cahiller.
HGB'deki düşüklük, biraz Akdeniz anemisini düşündürüyor. Sakın demir ilacı vermeyin. Kesin tanı için, "Hemoglobin elektroforezi" gerekir.
Yukarı Dön
nevin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2009 Saat 13:48
öncelikle teşekkür ederim. demir ilacı vermiyorum. "Hemoglobin elektroforezi" yapırmak için nereye gitmem gerekir  ve şuan 18 aylık hemen yapırmalımıyım yoksa biaz daha büyümesini beklemelimiyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118570
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2009 Saat 17:53
Hiç acil bir şey değil, zira çıkarsa bir şey yapmayacağız. Sadece öğrenmek için .O da ne zaman mühim, evlenirken eşinde de olmasın diye. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.