Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş ve ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
GariM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 37
Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ve ishal
    Gönderim Zamanı: 16 Mar 2009 Saat 11:04

Hocam size danışmak istediğim konu oğlumun cumartesi gecesinden beri süren hali.Pazar sabaha karşı önce huzursuzlukla başladı,hafif ateşi vardı, sonra sabah 7:30 gibi ateşi daha da yükseldi.  Sabah 8:30da halsiz, huzursuz uyandı, kahvaltı ettiremedim, hiç birşey yemedi,bir kaç kez öğürdü ama misesi boş olduğu için salyadan başka birşey çıkmadı.Öğlene doğru zorla biraz muhallebi yedirdim,ondan sonra sanki hiçbirşey olmamış gibi enerjik ayaklandı.Ancak bu arada ishal gibi kaka yaptı, öğlene kadar 3 kez.Sonrasında genel neşesiz hali devam etse de başka bir sıkıntı olmadı(ara ara kakadan başka).Bu arada ben öğlen peditus verdim.Daha önce doktorumuz benzer pozisyonda vermişti diye. Gece de devam ettim.
Bugün sabah yine çok neşeli değil ama dünden çok daha iyi, biraz kahvaltı ettirebildim.Ama gece boyunca 4 kez kaka yaptı.İshal gibi ama azar azar..Hafif de ateşi var.Hala peditus veriyorum..Bu durumda ne yapmalıyım?Doktora götürsem başka ilaçlar da verecek, ben de düzelirse vermeyeyim istiyorum..
Oğlumun hali doktor ve ilaç gerektirir mi, yoksa kendimiz bol sıvı,hafif gıdalarla atlatabilir miyiz?Peditus verdim ama hiç içim rahat değil,zaten ısrarlar sonucu verdim, ne yapayım keseyim mi?Şu an tek sıkıntımız ishal,hafif halsizlik ve hafif ateş?
Uzattım özür dilerim.Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim..
Saygılar..
Yukarı Dön
GariM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2009 Saat 11:15
Belirtmeyi unutmuşum hocam oğlum 19 aylık, tüm aşıları zamanında yapıldı,özeller dahil..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2009 Saat 14:07
Oğlunuz Cumartesi, öğleden sonra yediği bir gıdadan mikrop kapmış, mikrop çok kuvvetli olmadığından, hafif bir şekilde atlatmışsınızdır. Peditus, Parasetamol+ öksürük kesici bir ilaçtır, dikkat edin. öbür parasetamollü ilaçlarla yanyana vermeyin.İshal için bir şey yapmayın, kendiliğinden geçer.Bol sıvı verin.
Yukarı Dön
GariM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2009 Saat 16:39
Hocam yanıtınız için teşekkür ederim, sayenizde paniğe kapılmadan problemleri çözüyoruz, her zaman çabucak da cevap veriyorsunuz, siz de bilirsiniz en ufak birşeyde bile her kafadan bir ses çıkıyor,tereddütte kalıyoruz..iyi ki varsınız..
Oğlumun ateşi 1 gün sonra kalmadı ama bugün 3.gün ishal devam ediyor.Gün boyunca değil de günde 2 defa kakasını sulu, hatta su gibi ama azar azar yapıyor.Yani eskiden 2 kez yaptığı kakası aynı saatlerde ama birinciyi 10ar dakika ara ile 4 seferde , ikinciyi de  yine ardarda yapıyor.Pişiği çok fena galiba o yüzden kendi azar azar yapıyor diyorum..Bol sıvı veriyorum,iştahı azaldı ama çok kötü değil,biraz huzursuz ama aşırı halsizlik vb.şikayet yok.
Başka sorulara verdiğiniz cevaplardan öğrendiğim kadarıyla eau borique hazırlattım.Onu sürüp üzerine bepanthen merhem,günde 2-3 kez ultralan pomat kullanıyorum.Ama üstüste olunca hiç bir faydası olmuyor gibi.Çok da havalandırıyorum..
Size sorum ishalin bu kadar sürmesi normal mi?Başka birşey olabilir mi?
Pişik için uyguladıklarım doğru mu?Başka ne yapabilirim?
Şimdiden çok teşekkür ederim..
Saygılar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2009 Saat 19:31
Barsaklardan son bakteri atıldıktan sonrada tamirat safhasında ishal biraz devam eder, zira hem barsak yüzeyindeki epitel dediğimiz zar tamir oluyor, hem gıdalar emilmeye çalışılıyor. Altını her açtığınızda, temizledikten sonra Eau borique ile nemlendirin, bırakın biraz açık kalsın, kurusun, ondan sonra krem sürün.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 18 Mar 2009 Saat 19:32
Yukarı Dön
GariM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2009 Saat 19:47
Hocam az önce altını değiştirirken hafif ishal gibi kaka damlası belirdi poposunda, silince kırmızı çok çok küçük parçalar farkettim.sanki pıhtılaşmış  kan gibi. böyle bir şey olabilir mi? ne demektir?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.