Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zyrtec şurup ve ferrrum kan dml. kullanım süresi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumZyrtec şurup ve ferrrum kan dml. kullanım süresi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Zyrtec şurup ve ferrrum kan dml. kullanım süresi
    Gönderim Zamanı: 14 Mar 2009 Saat 00:53
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 4 ay a yakındır doktorumuzun tavsiyesi ile zyrtec şurup kullanıyor günde 1 ölçek.Kızımız 10 gün sonra 14 aylık olacak.Daha öncede size danışmıştım.Gözlerini ve burnunu sürekli kaşıyor göz altları mor.Kaşıdıkçada burun kenarları ve göz çevresi pürütcükleniyor diye.Doktorumuz kızımızın atopik bünyeli olduğunu söylemişti. Siz 10 gün reflor verin ve bol bol yoğurt yedirin demiştiniz.Yoğurt çok yemiyor.Ama kaşıntıları var pütürcükler azaldı.Size sorum bu zyrtec şurubu ne kadar vermeliyim.Kesmeli miyim? 4 ay oldu bir yen etkisi olur mu?
Doktorumuz kan tahlili yapmadı ama şikayetlerimiz(elleri ve ayakları soğuk,yüzü solgun,huzursuz,iştahsız diye) kansız dedi ve 3 ay oldu günde 20 damla ferrum verdi(10 dml. sabah 10 damla akşam) bunuda keseyim mi ?
Teşekkür ederim.Saygılarımla...
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2009 Saat 01:00
Kadir Bey birde sormak istediğim,
Bu kaşıntılar bir gıda allerjisi yüzünden ise test yaptırıp diyet yapmak gerekli mi? yoksa bu şekilde geçeceği varsa zamanı gelince geçer mi? Eşim küçükkken bende yumurta allerjisi vardı sürekli yedikten sonra kaşınıyordum ama hiç kesmedim belli bir yaşta geçti dedi.Doğruluk payı var mıdır? Yumurta , süt v.s. bunların beslenmesinden kesilmesine karşı olduğunuzu okuduğum için sormak istedim.Çünkü dediklerinizi uyguluyorum eskisi kadar kızarmıyor tek tük pütürcüklenip kızarıyor, sadece kaşınıyor.10 günden sonra Böyle idare edeyimmi teste gerek var mı?Tekrar Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118573
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2009 Saat 13:06
Gıda alerjileri en geç 3 yaşına kadar kendiliğinden geçer. Hiçbir şey yapmanızada gerek yoktur. 4 ay ilaç kullanmanın mantığı yok. Gerisi için kesin bir şey söylemek için. bie "Tam kan sayımına " ihtiyaç var. Yazarsanız, kesin bir şey söyleyebilirim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.