Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - konuşma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkonuşma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 804
Mesajın Direkt Linki Konu: konuşma
    Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 12:25
Doktor bey bizimiçin çok önemli olan ve kafamızı sürekli meşgul eden bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Oğlum 1 ay erken sezaryen ile doğdu ve akciğerlerinden dolayı küvözde kaldı. Doğduğunda kafasının sağ taraında çorba kaşığı gibi çökme vardı. Beyin tomografisi çekildi. Beyin cerrahı görünürde sorunun sadece kozmetik olduğunu ilerisi için bir şey söyleyemeceğini ifade etti. İleride felç , sağ tarafını kullanamama gibi durumla karşılaşabilirmişiz. Yeni doğan doktorumuz ise sorunun 2 ay içinde çözüleceğini ifade etti. Daha sonra beyin cerrahının muayenehanesine gittiğimizde kafanın düzeldiğini çocuk doktorunun takip edeceğini söyledi. İlk kontrolünde ne kadar korkutucu ifadeler kullandıysa muayenahnesinde o kadar rahattı. Yeni doğan uzmanının söylediği gibi kafa 2. aydan sonra düzeldi. Beyin cerrahi çökmenin olduğu noktanın konuşma merkezine denk geldiğini ifade etmişti. Oğlum 2 yaşını 2 ay geçti. İyi kötü bayağı kelşme söylüyor ancak "Bana onlar ne?" dışında cümle kuramıyor. Konuşmasında problem olma korkusu kafamızı sürekli meşgul ediyor. Çocuk doktorumuz gelişiminin normal olduğunu söylüyor sizce ne yapmamız gerekiyor? Doğumda oluşan çökme olayının konuşmasını etkileyip etkilemediğini ne zaman nasıl anlayabiliriz. Oğlumuz rahatlıkla her şeyi konuşana kadar bu soru hep kafamızın bir yerlerinde kalacak mı? İlk başlarda küvözde düşmüş olmasından endişe ediyorduk ancak görüştüğümüz doktorların hiçbiri bunun mümkün olmadığını düşmüş olsaydı kafatasında kırık olacağını ifade ettiler. Ayrıca sağ tarafta olan çökme aynı miktarda olmasa bile simetriğinde de vardı. Bu konuda değerli görüşlerinizi rica ediyorum. Saygılar,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118577
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 12:41
Enteresan doktorlarınız var. Bir kere anlattıkları şeyler yanlış. Eğer beynin sağ tarafında bir hasar varsa, bu vücutta kendisini SOL tarafta gösterir. Yani sağ tarafi felçli bir insanda, sol beyinde hasar vardır... Konuşma merkezi, "Broca" merkezi diye anılır, herkezde sağda olmaz, solaklarda ters taraftadır.Ayrıca nisbeten daha derinde olduğundan, beyin yüzeyindeki diğer merkezler zedelenmeden Broca merkezi zedelenemez. O yüzden de "Broca afazisi" beyin kanamalarında sıklıkla görülür, travmalarda nadiren görülür. Bence siz bu defteri kapatın gitsin..

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 23 Şub 2009 Saat 12:42
Yukarı Dön
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 804
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 13:14
İçimi rahatlattınız hocam teşekkür ederim. Özellikle beyin ceraahının ifadelerinden sonra çok zor günler yaşadık. Bana sizin çocuğunuzda güzel olmasın ne olur dedi düşünebiliyormusunuz 10 günlük bebek annesine söylenebilir mi bunlar. İnsan gerçekten anlamakta güçlük çekiyor haddim olmayan konuda konuşmak istemiyorum daha fazla tekrar teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.