Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateşlendiğinde enfeksiyon varmı diye tahlil yapılm
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateşlendiğinde enfeksiyon varmı diye tahlil yapılm

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
utkum08 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Konu: ateşlendiğinde enfeksiyon varmı diye tahlil yapılm
    Gönderim Zamanı: 04 Şub 2010 Saat 01:16
mrb ateşle ilgili bütün makalelerinizi+maıllerı okudum. 5.5 aylık oğlum ıkı kez ateslı hastalık geçirdi. ikisinde de aynı belirtiler ve ateş 39.5 dereceydi. ikincisinde sızın de tavsıyenızle wbc degerı yuksek oldugu ıcın antıbıyotık kullandık. ilki virütik gripti wbc düşüktü ateşi düşürmedik 5 gün sonunda iyileşti.

merak ettiğim şey şu; böyle her ateşlendiğinde kan tahlili mi yaptıracagız hastalıgın ne tür oldugunu öğrenmek için. hastanelerde sefil oluyoruz çünkü damar bulamıyorlar vs. oğlum ateşlendiğinin 2. gününde yaptırdıgımız kan tahlılınde wbc değeri yüksekti. peki ben 6. hastalık veya basit bir grip diye bıkac gun daha bekleseydım tahlil yaptırmayıp antibiyotik kullanmasaydım hastalıgın seyri nasıl olurdu? daha ciddi bir hastalıgı olsaydı gec kalmazmıydık? şimdiden tesekkurler.

Düzenleyen utkum08 - 04 Şub 2010 Saat 01:34
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118593
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2010 Saat 10:14

Ben artık, muayyen bir sene ve tecrübe ile boğazına bakarak ne olduğunu söyleyebiliyorum.. Nadiren kan sayımı istiyorum.. Bütün doktorların bu tecrübeyi, daha "Tıp fakültesinde" iken edinmeleri gerekir. Eğer edinmedi ise, maalesef, okkanın altına hastalar giriyor.. Ya lüzumsuz antibiyotik kullanıyorlar, yada damarları deliniyor.. Sabah ateşli çocuğunuzun yanına gittiğinizde, daha evvel olmayan  "kötü bir ağız kokusu" varsa, dilinde pas varsa, kesin antibiyotikliktir diyebiliyoruz.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.