Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişimi nasıl?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişimi nasıl?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceylinim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 732
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişimi nasıl?
    Gönderim Zamanı: 18 Tem 2009 Saat 13:03
Doktor Bey merhabalar;
Kızım 05.01.2009 tarihinde normal doğum zamanından 25 gün önce 2,250 gr ve 48 cm olarak doğdu. Doğumun 10 gün sonra göz kenarında kırmızı bi şişlik oluştu ve doktora götürdüğümüzde bunun benim anlayabileceğim bir tabirle sezeryanla doğumlarda görülen bir durum olduğu, göze gidene damarlardan birininağlama kanalının tıkalı olduğunu söyledi ve bir aylık yoğun antibiyotik tedavisi ve göz damlası verdi. bu tedavi süresince kızım her ilaçtan sonra kustu ve kilo alımı durdu. tedaviden sonuç olduk ve şu an bi sorunumuz yok ancak  yine tekrarlayabilir dendi. bu konuda beni aydınlatırmısınız? kızım şu an 6,5 aylık ve kilosu 8 , boyu 67 cm. baş çevresi 44 sizce normal mi? Ek gıdaya başlayalı 1 ay oldu. Ağırlıklı olarak meyva-sebze püreleri veriyorum nadiren muhallebi yiyor ve her istediğinde emziriyorum. doğumdan bir ay sonradan itibaren Nurse H... isimli bitkisel gaz giderici kullandık, 6. ay başında bıraktık ve şimdi Bazen 3 gün tuvalete çıkamadığı oluyor, gaz gidericiyi bıraktığında kabızlık sorunu yaşanıyormuş doğru mu? 4 gün ıkınarak uğraşmasına rağmen kaka yapamadığında  fitillerle yaptırıyorum acaba yanlış mı yapıyorum? şimdiden tşk ediyorum, iyi günler diliyorum.
Yukarı Dön
ceylinim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2009 Saat 13:12
Doktor Bey kusura bakmayın değerli vaktinizi alıyorum ancak, kızım aralıklarla denememize rağmen ferrum ve benzeri ilaçları verdiğimizde kustu ve almayı reddeddi. Biz de vermedik şuan sadece d3 kullanıyoruz, onu da aylık tek ampul şeklinde olanları veriyoruz. Kan,demir gibi değerlerine baktırmadık. Şuan gözle görülen bi sıkıntımız yok ama tahlil yaptırmalımıyız? siz ne önerirsiniz, tekrar teşekkür ederim.KizBebek
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118621
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2009 Saat 18:30
Siz her ay Dvit3 ampul veriyorsanız, 3. aydan sonra "zehirlenme " başlar.Onu biraz tafsilatlı anlatın, şimdiye kadar kaç tane verdiniz? Sadece anne sütü alan bebeklerin 4-5 günde bir kaka yapmaları normaldir. Siz ıkınıp-ıkınıp yapamadığında müdahale edin. Bitkisel gaz giderici diye satılanlara inanmayın. Hele bitkisel lafına hiç güvenmeyin. Afyon da saf bitki, veriyormuyuz çocuklara??
Yukarı Dön
ceylinim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2009 Saat 09:50

Günaydın Doktor Bey;

Kızımın göz konusunu yukarda uzun uzun anlatınca dvit3 konusunu kısa tuttum. Son aya kadar yani 5 ay aile hekimimizin verdiği dvit3 günde 3 damla olarak kullandık. bu ay ilk defa eczaneden aldım ampul şeklinde olanı ve bir defa kullandık. Ampul şeklinde kullanımı tavsiye etmiyormusunuz? iki soru sorunca ilk sorumu görmediniz sanırım kızımın gözü konusundada beni aydınlatırsanı sevinirim. iyi ki varsınız, vakit ayırdığınız için teşekkür ederim Clap
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118621
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2009 Saat 10:54
Gözde ne olduğunu anlayabilmiş değilim. Bir göz doktoru görürse iyi olur. Siz heray Dvit3 ampul veriyoruz deyince ben panik oldum, neyseki 1 ampul bir zarar vermez. Devit3 ampul vermek baya tecrübe isteyen bir iştir. gerektiğinde tabiiki kullanıyoruzda, benim korkum, bizim millet ezberciliğe bayılır, bu ilaç her aya veriliyormuş diye kendi kafasından vermeye başlar diye.. Yoksa doktorunuz bu işi biliyor ve kontrollü bir şekilde onun tavsiyesi ile veriyorsanız bir tehlike olmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.