Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma ve İshal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKusma ve İshal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma ve İshal
    Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2008 Saat 17:32
Kadir Bey merhabalar. Aramızdasınız ve çok mutluyum.
15 aylık kızımız Nil, geçen pazar öğlen uyku sonrasında kusma ile kalktı. Gün boyunca ne yediyse ne içtiyse kustu ve ardından da emed... 100 vermemiz söylendi. Eğer onu verdikten sonra da kusarsa hastaneye götürmemiz söylendi. Emed... verdik ve aradan üç saat sonra da su içirdim onu da kusunca gece doktora gittik. Hemen kan tahlili ve idrar tahlili ardından da serum bağlandı çünkü sıvı kaybına uğramış vücudu. Pazartesi öğlene kadar hastanede kaldık. İlaçlarımızı verdiler ve eve geldik.
Eve geldikten sonra da iki kez (günde bir kez olmak üzere) kustu. Ardından da ishale çevirdi. Şimdi dün ve bugün kusmadı ama dün ben kusmaya halsiz kalmaya başladım. Neyse ki akşama birşeyim kalmadı. Ben ishal olmadım. Ama kızım halen ishal ve kusar diye doğru dürüst bişey veremez oldum. Bu durumda önerileriniz nelerdir? Neler verip neler vermemeliyim? Bu arada doktorumuz bize ishal için reflor ve ge-oral verdi. Onlara devam ediyorum. Şimdiden yanıtınız için çok teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2008 Saat 00:33
Malesef az önce yeniden kustuCry Tam düzeldi derken kusuyor hem de çok fazla miktarda. Miktar fazla olsa da sadece bir kez kusuyor sıvı alımına çok dikkat ediyorum. Kussa bile veriyorum. Az önce gece çayı (bitki çayı bebekler için) verdim yatırdım kusmadı. Ama halen ne yedirmem gerektiğini ya da ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Az önce doktorumu da aradım. Bunun virütik olduğunu ve kusmanın normal olduğunu söyledi. Sebze yemeklerine devam edebileceğimi söyledi ama süt ve süt ürünleri ya da et ve et ürünlerini bir hafta kesmem gerekli mi? Sizce ne yapmalıyım?Cry
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118625
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2008 Saat 12:27
Sizin çocuk ishalden sonrada kusmuş. Bu durum Rotavirus ve Noroviruslarla olur. Bunlar tam 1 hafta sürer ve kendiliğinden düzelirler tedavileri yoktur (Rotavirus un aşısı vardır, 3 aylıktan sonra yapılamaz.). İlk 4 gün cok kötüdür, su kaybı olabilir. Reflor sadece "Antibiyotik" ishallerine iyi gelir. Antibiyotiklerin yok ettiği bakterileri temin eder.  Ge-oral bir tuz-şeker eriyiği dir. Eğer çocukta bir su kaybı varsa , çocuk bu sıvıyı şevkle içer. Eğer sıvı kaybı olmamışsa çocuk bu sıvıda hoşlanmayacak ve içmeyecektir. Sizin vazifeniz, çocuk kussa bile sıvı vermeye devam etmenizdir, yoksa su kaybı olur.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2008 Saat 22:22

Kadir Bey yanıtınız için teşekkür ederim. Bu arada bugünü kusmadan atlattık.Smile Ben bol sıvı vermeye devam ediyorum.

Şimdi rota virüsünü bildiğimden ve çok korktuğumdan yanıtınızı okur okumaz gece mece demedim doktorumuzu aradım.Embarrassed Bana Adeno ve Rota virüsleri bir de amip testlerini yaptık korkmayın dedi. İçim rahatladı.
Umarım tamamen düzelir dediğiniz gibi bir hafta içinde.
Sevgiler.

Düzenleyen duygu07 - 15 Ağu 2008 Saat 22:59
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2008 Saat 23:03

Merhabalar Kadir bey yeniden aynı sorunla karşınızdayım maalesef.

Bu soruyu sorduğumda kızım 15 aylıktı ama şimdi 18 aylık ve aynı sorun başımızda… Kusma ve ardından gelen ishal...

Dün sabah başlayan kusmalarımız akşama kadar devam etti ve doktorumu aradım bana emed... fitil verdikten bir iki saat sonra azar azar gıdalara hafifçe ve sıvı olarak başlamayı önerdi. Bundan sonra da şiddetli kusmaları olursa mutlaka hastaneye gidelim çünkü sıvı kaybı olur dedi. Kusmalar emed...dan sonra da devam edince çalıştığım üniversitenin aciline gittik. İşin ilginci kızımız Nil'le aynı sınıftaki 20 aylık arkadaşı da aynı sorunla serum alıyordu. Bu sorunun iki bebekte de olduğunu anlattığımız doktor besin zehirlenmesi olabileceğini söyledi. Kan tahlilimizin sonucu iyi çıktı. Onların da kan sonuçları iyiymiş. Bu arada ben rotavirüs veya diğerlerinden korktuğum için kaka testi de yapılmasını istedim ama saçmalık ki hafta sonlarında bu testi yapamıyorlarmış. Eve gelir gelmez gece ishal başladı. Ben de bugün özel bir hastanede kaka testi yaptırdım şükür temiz çıktı. Bugün de kusmalarımız devam etti ve beraberinde sabah ateş başladı. Ateş düşürücü verdim suyunu kussa bile verdim. Ateşin başlangıcı beni korkutmuyor ama kusmanın önüne geçemiyorum. Yavrum biraz mamayı çok sevdiği için mama mama dedi kuru ekmek ve bisküvi verdim. Geceleri süt içmeden uyumaz çünkü. Zar zor uyuttum.

Bu kusmaların kolayca bitmesi için bir yol yok mudur?

Yarın kreşe götüreceğim mecburen ve günü su, ekmek ve çorba gibi sıvılarla mı geçirsin yoksa kussa bile süte devam edelim mi? Çünkü kızım sütü o kadar seviyor ki ben geç kalsam bana sütün yerini gösterir. O kadar yani…

Hocam nolur bu kusmalar için yardımcı olun artık korkuyorum. İshalin sonu geliyor bir süre sonra ama kusma bitmek bilmiyor.

Çok teşekkür ediyorum şimdiden.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118625
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 10:10
Gerek kusma , gerek ishal vücut tarafından mikropları vücuttan uzaklaştırmak için kasten yapılır. Vücut bunu kendini korumak için yapar. Yoksa mikrop enayi değil. Tam bir konağa yerleşmiş, ekmek elden, su gölden yaşayıp gidiyor, niye ishale sebep olsun, onun derdi konağı yani vücudu kullanmak, onu esir almak. O yüzden her ishali veya kusmayı durduracağız diye uğraşmayın, bir-iki kusmadan sonra devam ederse, Emedur 100mg. lık fitillerden, kilosuna uygun dozlarda verilebilir.
Antibiyotikler, fayda veremez, çünkü bakteriler barsağın içindeki kakaların içindedir. Halbuki antibiyotikler, sadece kan yolu ile vücudu dolaşırlar. Kanın gitmediği yerelere antibiyotik gidemez...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.