Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
idilim
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 97
|
Konu: Geniz eti ameliyatı+orta kulak iltihabı Gönderim Zamanı: 12 Oca 2010 Saat 14:58 |
İyi günler Kadir Bey, bir arkadaşım sorunu ile ilgili sizin görüşünüzü almak istiyor. Bana ilettiği maili aşağıya ekliyorum. Genizeti ameliyatını olmaya karar vermişlerdi (%10 ihtimalle tekrar oluşur-çok düşük ihtimal diyorlarmış) ama kulağa tüp takılması konusu gündeme gelince bu konuda emin olamadılar.
KADİR bey merhaba,
22 aylık bir kızım var.Burnunda geniz eti var ve çocuğumu çok fazla zorluyor burun devamlı tıkalı ve nefes alamıyoruz devamlı ağızdan nefes alıp vermekte,bu yüzden dolayıda çok sıık hasta oluyor orta kulak iltihabı son bir aydır kullandığım ilaçların haddi hesabı yok derecede,agumentın,suprax,şimdide zinnat kullanıyoruz doktorumuzun isteği geniz etinin alınması bizde aldırmak istiyoruz yalnız doktor her iki kulağınıda tüp takılması taraftarı.içteki iltihap kuruması için ben çok fazla taraftar değilim bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum, Syg
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118621
|
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2010 Saat 18:29 |
2 yaşında bu durumun oluşması çok nadir bir durumdur. Muhtemelen soya çekim olarak "burun boşluğu" biraz dar. Bu sebeple en ufak enfeksiyonlarda bile abartılı bir burun tıkanıklığı yaşarsınız. 3 gün, İliadin ped. damla 2x2 şer damla her iki buruna damlatın, akşamları yastığına 2 damla "Cold-mix" damlatın, rahatlama olmazsa, ameliyata gider.
|
 |
Gülsen
Moderatör
Yazıldığı gibi okunur:)
Puanlar: 7519
|
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2010 Saat 18:47 |
Hocam bende yeni başlık açmadan buradan devam edeyim dedim bizde de aynı sorun var oğlum mart 2006 doğumlu geniz etine film çekildi kulak burun boğaz doktoru alınması yönünde görüş bildirdi. yılda en az 3 kez orta kulak iltihabı yaşıyoruz ilaçlar bitip 2 gün geçince burun yine tıkanıyor gece horlama zor nefes almada başladı biz küçük mü acaba diye tereddüt ediyoruz siz ce geniz eti alınması ileride problem yaratır mı aldırmalımıyız ?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2010 Saat 19:13 |
Yuvaya başlayan çocukların 2 senesi(kışı) bu şekilde geçer. Eğer daha fazla çekemeyiz derseniz, ameliyatı düşünün. Geniz eti alınması bir problem yaratmaz.
|
 |
idilim
Üye
Puanlar: 97
|
Gönderim Zamanı: 13 Oca 2010 Saat 09:56 |
Kadir Bey Merhaba,
Cevabınız için teşekkür ederim, sizi tekrar rahatsız ediyorum, öyle bir güven verdiniz ki bizlere size danışmadan bir şey yapamıyoruz.
Arkadaşım ile cevabınızı paylaştım.
Sormak istediği bir konu daha var. İlk olarak doktor geniz eti operasyonu diyordu sonra kulak iltihabını önlemek için kulaklara tüp takılmasından bahsetmişler. yani operasyon yapılırken her ikisini de yapalım diyorlar.
Arkadaşımda sadece geniz eti operasyonu yetmez mi kulağa tüp takılması şart mı diye soruyor, tüp işi onları korkutmuş. Geniz etini aldırırsak rahatlar ve kulakta iltihaplanma olmaz diye düşünüyor tabi yanlış bir karar vermek de istemiyor.
Bu konuda yorum yapmanız mümkün olabilir mi? teşekkür ederim...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Oca 2010 Saat 11:20 |
Kulakta bir problem varmı bilmiyorum.. Eğer, her nezle olduğunda kulak problemleri oldu ise, ikide bir kulak zarı delinip aktı ise gerekebilir. Hazır "geniz etini" alıyorken, bademciklerinide alalım diyen bile çok..
|
 |