Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rota Virüs
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumRota Virüs

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bulsara Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Konu: Rota Virüs
    Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2009 Saat 16:07

Hocam,

Oğlum 3 aylıkken Rota..x ilk dozu oldu. Bundan sonraki dozları yaptırmayı düşünmüyorum.Ancak bir aşıyı tamamlamamak daha mı risklidir, endişeliyim. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek istedim. Bu asiya gercekten ihtiyac var mi?

Bir de 2. ayda yapılan karma ve verem aşısından 27 gün sonra Rota..x ve pnömokok aşıları yapıldı. Bir ay dolmadan yapılmış olmasının birsakıncası var mı?

Çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2009 Saat 16:42
1-2 gün evvel yapılmasının okadar önemi yok, 2. doz Rotarix aşısını 8. ay dolmadan yaptırın. Tabii diğer aşılarla ya aynı gün veya 1 ay ara ile. 
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2009 Saat 12:16
merhaba hocam, oğlum 3 gun sonra 2 aylık olacak sağlık ocağında BCG, DaBT-İPA-Hib, KPA  aşıları yapılacak rotavirusun ilk dozunu da bunlarla beraber aynı gün yaptırmak bebeğe cok ağır gelmez mi?? birde sağlık ocağı biz yapmıyoruz siz kendiniz alıp dr.na goturun diyorlar aynı gun ben alıp evde içirsem bir sakıncası olur mu? yoksa dr.kontrolunde mi verilmeli??

teşekkürler

"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2009 Saat 21:40
Aynı gün olması mühim, Rotarix'i hazırlamak gerekiyor, Rota-Teq aşısı hazır, hiçbirşey yapmadan kapağını açıp içiriyorsunuz. Yanlız Rota Teq aşısı 3 defada yapılıyor. Rotrix aşısı 2 defada... Eğer sulandırma işini düzgün yapabilirseniz, Rotarix kullanın. Her aşamada iyi çalkalamanız gerekir. Ayrıca hangi aşı ile başladı iseniz, o aşı ile devam edin.. (Ben 1 hafta izinde olacagım)

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 16 Ağu 2009 Saat 21:41
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.