Kadir bey,
Size bir kac sorum olacak. vakit ayirip cevaplarsaniz cok sevinirim.size hollandadan yaziyorum ve maalesef burada bir doktorla sorulamizi paylasma imkanimiz yok.
1-bebegim su an 2 aylik, 6 kilo ve 57 cm. dogum kilosu ise 3,1. sadece anne sutuyle besliyorum ve gunduzleri 3 saat, gece 4 saatte bir emmek istiyor. kilosu buradki kontrollerde fazla bulundugu icin 4 saatte bir beslememi tavsiye ettiler. ancak bu her zaman mumkun degil. emme zamanini bebek kendisi belirliyor. kilo konusunda endiselenmem gerekli mi, bu konuda ne tavsiye edersiniz?
beslenme aralarinda yaklasik 1 saat uyuyor, kalan vakti oyun, konusma ve aglayarak geciriyor:-(
2- ana kucagida denilen kucuk salincaklarda bebeklerin ne kadar sureyle uyumasi tavsiye edilir? onurgasi icin zararli olur mu?
3- geceleri 2,5 ve 6,5 gibi uyanip emmek istiyor. gece emmelerini 1 e dusurmem soylendi. bunu nasil basarabilirim.
4-kendi basina uyumayi beceremiyor, dogdugundan beri her aksam uykuya gecisi problemli. bazen 3-4 saat uyutmak icin ugrasiyoruz, o uyumak istiyor, huzursuzlaniyor, agliyor, gaz sorunu oluyor. kendi basina uyumasini ogretmek icin erken mi?
tesekkurler.