Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oturma zamanı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoturma zamanı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: oturma zamanı
    Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 08:42
merhaba doktor bey benim oğlum artık 5 aylık oldu .kucakta eğimli oturtuyorum dik durmak için hamle yapıyor.acaba destekli ve desteksiz oturtma zamanı nedir?destekli kısa süre oturtmam zararlı olur mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 10:27
Öyle bir şey yok. Bebek doğduğu günden itibaren oturtulurda bastırılırda... O eski şaşkınlar, "Raşitizm" hastalığının erken oturtmaktan olduğunu zannedenler. Bu hastalık D vitamini eksikiğinden oluyor. D vitamini alan bir bebek her zaman oturtulabilir. Benim hastalarım '82 den beri her türlü oturtulma ve bastırılma işlemini yapar. Hiçbirine de bir şey olmadı. İşin acı yanı bazı doktorların da bu lafı etmeleri. Acaba hangi anatomi kitabında "geğrek" diye bir oluşum veya hangi ortopedi dersinde "erken oturtmanın "zararları diye bir ders okumuş???
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 11:17
artık bunu çevremden okadar çok sık duyuyorumki hocam sizin dediklerinizi anlatmaktan dilimde tüy bitti... raşitizm hastalığı olanlar oturtturulmamalı diyorum aman bişi olur kemikleri ince vs. diyolar... ben 20 günlüktü sanırım saniyelik de olsa oturtturmaya başladım şimdi bu süreler 1 dk 2 dk oluyo.. yastık koyuyorum yanlarına... çokda seviyo... zaten mantıklı bakılırsa kucakta da oturtuyoruz bebekleri... ozaman niçin bişi denmiyo... ozaman bizim vücudumuz destekliyo da yastıklar koltuk desteklemiormu bebeği... hocam bazı büyüklere laf anlatması çok zotmuş Confused
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 15:47
Hocam, benim de oturma konusu ile ilgili sorum olduğu için ayrı bir başlık açmadan dahil oldum, kusura bakmayın lütfen...

benim kızım neredeyse 7. ayını tamamlamak üzere. destekli olarak çok güzel oturuyor, yemeklerini mama sandalyesinde veya uygun bir pozisyonda oturtarak koltukta yedirebiliyorum, ama kendi başına oturmaya istekli değil. otursun diye ellerinden destek olayım dediğimde de benden güç alıp ayağa kalmaya çalışıyor. yerde emekleme pozisyonuna geçiyor, geri geri emeklemeye çalışıyor ama oturmuyor. kendi haline bıraktım ama yapmam gereken bir şey varmı acaba?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 17:59
Karışmayın. Ayağa kalkmasında da bir sakınca yok.. Emeklerken de önce geriye sonra ileriye gider. Sabırlı olun, hepsini yapacaklar.
Yukarı Dön
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 18:22
teşekkürler hocam. iyiki varsınızHug
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.