Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
superisi
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3384
|
Konu: Fazla kilolu anne adayları üzülebilir!... Gönderim Zamanı: 04 Oca 2009 Saat 15:20 |
Fazla kilolu anne adayları üzülebilir Sağlık Bakanlığı anne adaylarına yönelik beslenme reçetesi çıkardı Reçetenin 'Obezite ve Gebelik' bölümünde hamilelikte aşırı kiloların hem anne adayı hem bebek için ciddi riskler taşıdığına vurgu yapılıyor Obez anne adaylarının şeker ve yüksek tansiyon hastalığına yakalandığına dikkat çekilirken
bu rahatsızlıkların anne karnında bebek ölümüne neden olduğu
belirtiliyor Fazla kilolu kadınların yüzde 35'inin bebeklerinde kalp
sorunları yaşandığı belirtiliyor Şişman anne adaylarının gebeliğinde
bebekler iri olduğu için normal doğumda zorlandıkları genellikle sezaryen doğum yaptıklarına işaret ediliyor Bakanlığın reçetesine göre
Türkiye'de obezite görülme oranları doğurganlık çağındaki kadınlarda
artış gösteriyor Düşük sosyoekonomik düzeydeki 20-55 yaş grubundaki
kadınlarda 2 kat fazla kilo problemi yaşanıyor Obezite başta kalp damar
hastalıkları hipertansiyon şeker hastalığı solunum yetersizliği
eklem rahatsızlıklarına zemin hazırlıyor Kan şekerinin yüksek olması
aynı zamanda gebeliğin her döneminde bebeğin ani ölüm riskini artırıyor
Hem şişman hem diyabeti olan anne adaylarının bebek ve kendilerine
zarar gelmemesi için diyetisyen tarafından önerilen beslenme programını
takip etmesi tavsiye ediliyor Obez kadınların bebeklerinde omuz çıkıkları yaşanıyor Obez
kadınlarda zor doğum ve doğum komplikasyonlarının yaşanma oranı ideal
kilolu anne adaylarına göre iki kat fazla Bozulmuş karbonhidrat
aaaabolizması yüzünden şişman bebek olasılığı yüksek oluyor Bu nedenle
kilolu kadınların doğumunda omuz takılmasıyla birlikte benzer
sıkıntılar sıklıkla yaşanıyor Gebelik boyunca aylık beklenen ağırlık kazancı 1-1 5
kilo 9 ayda ise toplam 10-14 kilo arasında kilo alınması sağlıklı
bulunuyor Hamileliğin başlangıcında obez olan kadının 9 ay boyunca 6-7
kilo alması anne ve bebek için yeterli oluyor Bunun üzerinde alınacak
kilolar ise doğacak bebek ve annenin sağlığını riske atıyor Gebelikte tüketilmesi gereken gıdalar Bir su bardağı kadar az yağlı süt veya yoğurt veya 2-3 kibrit kutusu kadar az yağlı peynir veya 1-2 kaşık çökelek Bir adet yumurta veya yumurta kadar et tavuk balık Bu besinler tüketilemiyorsa haftada 2 kez kurubaklagil yemekleri mercimekli veya nohutlu çorbalar C vitamini yönüyle zengin sebzeler maydanoz lahana biber domates karnabahar Meyveler kuşburnu kıvırcık portakal mandalina elma şeftali Konserve beklemiş besinler ve hazır besinler yerine taze ve doğal besinlerin tüketilmesine özen gösterilmelidir Günde en az 8-10 bardak su içilmelidir
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
 |
zeynep
Pırlanta Üye
canım oğlum Mehmet Efe'm
Puanlar: 5365
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2009 Saat 16:38 |
gerekli bilgiler emeğine sağlık
|
 |
superisi
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Oca 2009 Saat 12:51 |
Teşekkürler..
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
 |
Şehnaz
Elmas Üye
Puanlar: 7682
|
Gönderim Zamanı: 11 Oca 2009 Saat 22:25 |
Kızlar tabikide bunlara uyun. Ama istediğinizi yiyin. Ben 9 ayda 9 kilo aldım. Doğumdan bir hafta sonra 10 kilo verdim ve doğum öncesi tüm pantolanlarımı giydim. Tabiii doğum sonrası eski kafaların sözüne sakın sakın inanmayın. Benim başımda anne olmadığı için. Kayınvalidede dünyanın en alıngan insanı bunu ye, şunu ye, ablan sana yaptı ayıp olur. Yemessende surat sallıyorlar eşimi gönderiyorlardı. Ve doğumdan 2 ay sonra bir kilo almaya başladım tam 12 kilo birden aldım . Şunu hiç unutmayın asla ve asla şekerli şeyler süt yapmıyor sadece ve sadece sizde kalıcı KİLO yapıyor. Ama SU, KURUSOĞAN, YOĞURT ÇORBASI, BULGUR PİLAVI inanılmaz süt yapıyor. Ben bunlardan birine ağırlık verdiğim gün göğüslerim kitleniyordu sütten. Ateş yapıyordu.
sizinle bunları paylaşmak istedim.
|
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
|
 |
özlem
Altın Üye
Puanlar: 1981
|
Gönderim Zamanı: 11 Oca 2009 Saat 22:36 |
NazNiran Yazdı:
Kızlar tabikide bunlara uyun. Ama istediğinizi yiyin. Ben 9 ayda 9 kilo aldım. Doğumdan bir hafta sonra 10 kilo verdim ve doğum öncesi tüm pantolanlarımı giydim. Tabiii doğum sonrası eski kafaların sözüne sakın sakın inanmayın. Benim başımda anne olmadığı için. Kayınvalidede dünyanın en alıngan insanı bunu ye, şunu ye, ablan sana yaptı ayıp olur. Yemessende surat sallıyorlar eşimi gönderiyorlardı. Ve doğumdan 2 ay sonra bir kilo almaya başladım tam 12 kilo birden aldım . Şunu hiç unutmayın asla ve asla şekerli şeyler süt yapmıyor sadece ve sadece sizde kalıcı KİLO yapıyor. Ama SU, KURUSOĞAN, YOĞURT ÇORBASI, BULGUR PİLAVI inanılmaz süt yapıyor. Ben bunlardan birine ağırlık verdiğim gün göğüslerim kitleniyordu sütten. Ateş yapıyordu.
sizinle bunları paylaşmak istedim. |
kesinlikle katılıyorum bende hamileliğimde çok kilo almıştım ama doğum sonrası dikkat ederek fazlasıyla verdim  bbulgur pilavı bendede çok süt yapmıştı,birde bol bol su içmekte fayda var   eskileri fazla dinlememek gerek
|
 |
zeynep
Pırlanta Üye
canım oğlum Mehmet Efe'm
Puanlar: 5365
|
Gönderim Zamanı: 11 Oca 2009 Saat 23:04 |
NazNiran Yazdı:
sizinle bunları paylaşmak istedim. |
tavsiyelerin için çok teşekkürler şehnaz abla
|
 |
superisi
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Oca 2009 Saat 23:47 |
Kızlar bende hamilelikte çok güzel beslendim tam 9 kilo aldım.Doğumdada 8 kilo gitti. Herşey yiyiyordum. Ama sonrası kızım memeyi tutmayınca sütüm kesilmesin diye çok yedim süt verdiğim sürece o kadar yememe rağmen yine hiç almadım ama sonrası korkunç...... yani süt kesilince yediğim herşey bana kdv siyle döndü ve ben hala birtürlü kilo veremiyorum. Yani arkadaşlar sonrası çok önemli. Doğumdan sonrasına çok dikkat edin. Ayrıca bu konuda anlatılmak istenen de kilolu olarak hamile kalmayın. önce zayıflayın ideal kiloya gelin sonra hamile kalın. Ben zayıflamak için uğraşıyorum ki ikinci hamileliği düşünüyorum. Bakalım zayıflayacakmıyım.
Düzenleyen superisi - 11 Oca 2009 Saat 23:49
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
 |